Pe o vreme ca cea de afară, cu vânt şi ploi interminabile, cărţile rămân de departe varianta cea mai bună de petrecut timpul, iar audiobook-urile par acum mai potrivite ca oricând (şi avem de unde alege). E tare plăcut să lenevim cocoţaţi în vârful patului, savurând un ceai aromat şi ascultând pe cineva spunându-ne poveşti. Vocea blândă sau puternică din boxe sau căşti ne poartă în mijlocul aventurii, iar noi ne vom putea simţi din nou copiii cărora li se citea înainte de culcare. Sau poate nu chiar, căci acum avem voie să citim – în cazul nostru să ascultăm – cărţi cu subiecte controversate sau mai deocheate, care ar fi făcut-o pe bunica să roşească şi să dea în bâlbâială.

Şi cum pentru cărţi există campanii publicitare tare bine făcute, care sigur au reuşit să atragă cât mai mulţi cititori, doar nu credeaţi că audiobook-urile au fost trecute cu vederea. Gustul pentru literatura citită cu voce tare de alţii pentru noi trebuie cultivat, iar lumea trebuie atrasă cumva spre acest domeniu şi-au spus cei care promovează cărţile audio şi au produs cu ajutorul neobosiţilor şi mereu inspiraţilor publicitari campanii interesante. Evident, vedem azi câteva dintre ele.

McCann Worldgroup India e responsabilă de campania creată pentru Penguin care a adus o mai mare conştientizare în rândul publicului a acestei oferte şi o creştere a vânzărilor de audiobook-uri cu 7% în primele zile de la lansare. Pentru această serie, scriitori cu nume răsunător ai literaturii universale, precum Shakespeare, Mark Twain sau Oscar Wilde şi-au contorsionat trupurile şi au devenit căşti, pentru a ne putea şopti chiar ei la ureche ceea ce au scris de-a lungul vremurilor.

penguin-william-shakespeare-headphones

penguin-mark-twain-headphonessursa

Agenţia Y & R Malaezia s-a gândit la un mesaj simplu şi a îmbinat vizual literatura cu tehnologia, căci cu ajutorul cărţilor se creează imaginea butoanelor şi scroll-urilor, a sunetelor de control şi a intensităţii sunetului. Cartea audio e pregătită să ne încânte.

penguin-audiobooks-forwards-backwards-small-68196

penguin-audiobooks-equalizer-small-28333sursa

Aceeaşi agenţie de publicitate din Malaezia a creat un fel de planşe în care prezintă urechea ascultătorului de audiobook-uri. Nu, nu e vorba de biologie, ci de plăcerea pură care ne inundă pe această cale. Cu mic, cu mare, bune sau rele, personajele cărţilor ne invadează canalul auditiv pentru a-şi spune povestea.Decorurile sunt şi ele acolo, aveţi grijă la timpane!

the-wizard-of-oz-penguin-audiobooks-yr-malaysia-penguin-books-malaysia-print-outdoor-ads

the-jungle-book-penguin-audiobooks-yr-malaysia-penguin-books-malaysia-print-outdoor-adssursa

Copiii sunt poate cei mai încântaţi de cărţile audio care le spun basme încă dinainte ca ei să desluşească misterul literelor şi cuvintelor scrise. Tocmai de aceea, agenţia de publicitate JTW Dubai a strâns câţiva dintre cei mai îndrăgiţi eroi de basm în studioul de înregistrări. Să sperăm că Scufiţa Roşie nu are prea multe fiţe de vedetă şi audiobook-ul e gata la timp!

virgin-megastore-little-red-riding-hood

virgin-megastore-snow-whitesursa

Sub sloganul “Give your eyes a rest”, tot publicitarii de la JWT s-au gândit să promoveze cărţile audio pentru binele ochilor noştri. Acestora le-ar prinde bine o pauză de la cuvintele tipărite şi, lăsându-şi grijile şi ochelarii acasă, ar putea petrece un timp la…spa sau în excursie. 🙂

virgin-megastore-jacuzzi

virgin-megastore-starssursa

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *