Cu siguranţă şi scriitorii – sau poate tocmai ei – au nevoie de momente de defulare, când nu vor să facă altceva decât să se relaxeze. Şi nu o fac doar prin băutură sau petreceri, ci şi pozând caraghios. Am făcut o listă cu 13 scriitori, surprinşi în ipostaze amuzante, adesea surprinzătoare pentru imaginea pe care poate avem despre ei.

 

 

 

 

Susan Sontag, într-o poză ce o înfăţişează într-un costum de urs, aşa cum nu v-aţi fi imaginat-o atunci când îi citeaţi eseurile serioase. Poza este făcută de Annie Leibovitz.

sontag1

Ce părere aveţi despre stilatul Marcel Proust, în această poză „cu gaşca”, făcută în 1892? Fotograful (anonim) l-a surprins pe Proust „cântând” la rachetă.

proust

În această fotografie, Ernest Hemingway dă cu piciorul într-o cutie de bere.

hemingway-kicks1

Tot Hemingway, mâncând un măr, alături de Frank Capra, care citeşte For whom the bell tollsf.

Ernest Hemingway Sitting With Frank Capra Holding Fruit

Nu se ştie când, cum, cine a făcut poza, dar Hunter S. Thompson, cu John Cusack şi Johnny Depp se plimbau cu maşina şi cu… o păpuşă gonflabilă.

huntersthompson

Că tot vorbeam despre Truman Capote şi ritualurile lui de scris într-un articol anterior, iată-l aici într-o ipostază de film: dormind, la Studio 54.

capote

Pretinzând că sunt salvamariTom Wolfe şi Kurt Vonnegut.

wolfandvonnegut

Ce ziceţi de pasiunea lui Nabokov, fluturii? În poza din 1958, făcută de Carl Mydans, în Ithaca, Nabokov e surprins încercând să prindă fluturi cu plasa.

nabokov_on_the_hunt

Mark Twain, încruntându-se la masa de biliard. Cine ştie ce dispute or fi avut.

aa_twain_humorist_3_e

George R.R. Martin, autor de fantasy, se bucură aici de un fantasy culinar (ca să nu mai vorbim de şorţul său suprarealist, cu un imprimeu cu un crustaceu, plus cele două pahare imense cu suc sau cu vreun cocktail)

george rr

 

Jack London, în lenjerie intimă. Poza vorbeşte de la sine.

jack_london

Gabriel García Márquez, scoţând limba la reporteri, într-o vizită, în 2007, în oraşul său natal, Aracataca.

marquez

Bohumil Hrabal, stând pe un scaun de lemn, suprarealist de mare

hrabal

Un comentariu
  1. Puck

    George R. Martin probabil lua masa la Red Lobster, unde aceste sorturi (“bibs”) sunt date la toti cei care consuma crustacee.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *