Cum minunatele căi ale internetului mă poartă mereu spre descoperiri interesante ce au legătură cu cărțile într-un fel sau altul și pentru că, evident, îmi place să le împart cu voi, m-am gândit să vă arăt azi un suport pentru cărți care mie mi-a picat cu tronc. Și nu avea cum să fie altfel, căci e vorba despre un design aparte, jucăuș și neobișnuit.

Cu numele sugestiv Oddly, acest suport este genul acela de obiect care îți atrage imediat privirea, indiferent în ce colț al camerei s-ar afla. Probabil asta și-a dorit și Youngmin Kang, creatorul său, designer de produs și mobilier din Coreea de Sud, de la care aflăm: „This project started with the idea that household items such as furniture would be able to add energy to many people if they were designed to function in a new structure, beyond the static and tedious vertical and horizontal structure”.

Și unde și-ar fi putut găsi mai bine inspirația pentru un obiect distractiv, departe de banal și aflat în mișcare atunci când este folosit, decât într-un loc de joacă pentru copii? Balansoarul – cel pe care cred că l-am folosit toți când eram mici – a fost obiectul care i-a dat ideea creării lui Oddly, pornind de la structură până la legile fizicii care îi dictează mișcarea. Chiar dacă suportul are forme geometrice simple, aspectul e unul elegant, asemănător unui obiect de artă. Astfel, pe o bază din lemn de nuc sau frasin, a așezat cadrul din oțel aurit sau vopsit în alb ori negru, pe a cărei margine vor fi așezate cărțile, iar o bilă din același tip de lemn ca baza se va rostogoli și va funcționa ca opritor. Ingenios, așa-i? Depinde doar de noi să alegem cărțile potrivite pe care să le aranjăm în acest frumos suport, care va prinde viață de fiecare dată când vom lua din el o carte pe care vrem să o citim sau vom pune acolo cărți pe care tocmai le-am cumpărat.

Sursa imagini: behance.net

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *