Nu pot spune că în materie de decor nu-mi plac lucrurile sofisticate, pline de detalii interesante sau de combinaţii surprinzătoare, dar trebuie să recunosc că de multe ori tânjesc după o simplitate reconfortantă. Tocmai de aceea, în dorinţa de a vă prezenta noi idei de rafturi pentru cărţi, am ales azi două creaţii realizate în stil minimalist. Până la urmă, o astfel de abordare are sens şi nu mă refera aici doar la dorinţa de a crea un astfel de obiect ţinând cont de un eventual spaţiu restrâns, ci la scopul său. Raftul susţine cărţile între paginile cărora se află o întreagă lume cu poveşti şi explozii de emoţii, aşa că liniile sale simple nu fac decât să scoată în evidenţă unde se află adevărata frumuseţe şi bogăţie.

Raftul Duo este o creaţie a designerului Ana Linares, care s-a născut în Miami, a crescut în Bogota şi locuieşte acum în New York, acolo unde şi-a obţinut şi diploma în design industrial la Pratt Institute. Deşi este vorba despre o singură piesă, înfăţişarea sa face să pară că ar fi combinaţia a două rafturi separate. Realizat din cadre de oţel, acest raft simplu şi cu aspect delicat se dovedeşte a fi extrem de practic, putând să susţină până la 10 kg, aşa că putem aşeza pe el fară teamă cărţi cu… greutate.

51b56035fb04d63d1d00014c._w.540_s.fit_

Duo_Shelf__Ana_Linares_full

AnaLinares_Duo_Bookshelf_Colors_full

51b5603974c5b65d3f000186._w.540_s.fit_

Cel de-al doilea raft a fost creat de Max Lamb, un tânăr designer englez de mobilier, care a ajuns de la bricolajul din copilărie la a obţine o diplomă de master în design de produs la Royal College. Raftul său creat pentru compania britanică Deadgood pare a ne spune că nu poţi rămâne de oţel în faţa unei cărţi bune, căci la capătul barei din care e format se află o curbură asemănătoare literei u, ca şi cum aceasta a suspinat extaziată de frumuseţea literaturii. In felul acesta, cartea aflată în vocala de oţel sensibilizat devine suport pentru celelalte volume de pe raft.

Bookshelf4JPEG38_picture

Bookshelf5JPEG84_picture

Bookshelf6JPEG35_picture

Picture-241

Surse: supermarkethq.comapartmenttherapy.combookcaseporn.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *