Dacă ar fi după mine, o geamănă exact aşa cum spune zodiacul, adică mereu în căutare de ceva nou, neconvenţional, aş schimba decorul garsonierei mele săptămânal şi asta pentru că pe site-urile pe care navighez de obicei găsesc mereu mobilier şi obiecte pentru casă care îmi plac enorm.

Designerul care mi-a picat cu tronc zilele astea este Kenyon Yeh şi printre produsele sale care m-au atras în mod special se numără  câteva rafturi pentru cărţi reunite în colecţia UNIKEA (Unique IKEA). A început să lucreze la ele în studioul din Londra pe care şi l-a deschis după obţinerea masterului în design de produs la Kingston University.

Ideea care a stat la baza creării acestor rafturi pentru cărți a fost aceea de a ne reaminti că nu suntem obligaţi să ne conformăm uniformităţii şi că, indiferent de domeniu, e de preferat să ne manifestăm unicitatea. Kenyon a strâns piese din pachete standard de la IKEA, dar n-a respectat deloc instrucţiunile lor, ci a preferat să le asambleze în funcţie de propriile sale preferinţe şi să adauge anumite elemente care să definitiveze imaginea pe care şi-a dorit-o pentru rafturile sale. Rezultatul e nu doar interesant de privit, ci şi practic, căci, chiar dacă au forme geometrice ciudate, rafturile sunt cât se poate de funcţionale.

Simpaticele rafturi pentru cărţi poartă şi nume: Kenn e mândrul posesor al unor patrulatere şi a două picioare roşii, Dalt cel cu picioare verzi luminează de jur împrejur, căci e prevăzut şi cu o veioză, Bria e o îmbinare de romburi, iar Lopa stă semeaţă, dintr-o singură bucată, pe patru picioare negre.

386

unikea_010310_05

540xNx2104.jpg.pagespeed.ic.iqgnulJ-n-

unikea_010310_02

469

unikea_010310_04

1187

unikea_010310_03

Surse:  contemporist.combookcaseporn.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *