Când îți plac cărțile, parcă vrei și rafturi frumoase sau obiecte inedite legate de ele. Nu poți rămâne insensibil la obiecte de design ce ies din tipare și te gândești ce-ai pune în ele. Exact reacția asta am avut-o și eu când am văzut în ce mod inedit a gândit Tembolat Gugkaev biblioteca.

Sun două elemente importante pentru orice cititor – Locul unde stă atunci când citește și lumina. De ele a pornit designerul atunci când a gândit două biblioteci ce le îmbracă și le au în centru. Tembolat este un tânăr designer rus cu o grămadă de chestii interesante în portofoliu.

Motto-ul lui este: “I know that someday the world will be ruled by beauty and harmony”. Așa să fie! 🙂

Una este biblioteca fotoliu. Stai tolănit într-un ansamblu plin cu cărți. Nu trebuie decât să te miști puțin pentru a lua una nouă.

Apoi este lumina. Ave, o bibliotecă în formă de lampă care luminează și este luminată. Simbolic, nu? Plus că arată senzațional.

Tot lumina este elementul definitoriu și pentru un alt raft de cărți gândit de Tembolat.

O altă bibliotecă spectaculoasă este cea unde rafturile par să cadă și ea să se dezmembreze. Efectul e garantat!

Mi-au plăcut foarte mult dar și, cam ca toate obiectele de design, au prețuri cel puțin prohibitive – câteva mii de euro. Dar arată tare bine. 🙂 Și ar fi putut intra cu succes pe lista noastră de rafturi de cărți ciudate sau funky sau pe cea cu cele mai tari.

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *