În viaţa de zi cu zi, în încercarea de a lua cele mai bune decizii, suntem de multe ori în situaţia de a pune diferite aspecte în balanţă. Iată că acum, lăsând la o parte analiza, avem posibilitatea de a face acest lucru în mod concret, adică de a pune într-o balanţă adevărată nu fapte sau idei, ci lucruri fizice, în cazul nostru, cărţi.

Bănuiesc că aţi ghicit deja că mă refer la un raft pentru cărţi şi nu la unul oarecare, ci la unul cu un design aparte, interesant ca idee şi realizare. Balance Bookshelf se numeşte şi a fost creat de Chris Cush, un designer de interior din New York care declară ca scop realizarea lucrurilor care să facă viaţa mai bună, mai uşoară şi mult mai interesantă. Cu un concept simplu şi cu o execuţie desăvârşită, curată, fără nici un element inutil, Chris a creat raftul-balanţă folosind ca materiale ”wood, pipe, twine, pine, iron, love, magic”.

Dacă designerul şi-a imaginat raftul, rămâne ca noi să decidem ce să punem pe el. Cărţile citite versus cele ce aşteaptă să fie lecturate pare a fi alegerea firească, în felul acesta vom avea în faţa ochilor o motivaţie suplimentară de a citi şi a face ca balanţa să se încline corespunzător. Însă nu ne împiedică nimeni să găsim şi alte aranjamente: cele care ne-au plăcut la nebunie şi cele care nu au fost chiar pe gustul nostru, volume de poezie contrabalansând nuvele şi povestiri, literarură clasică pe de-o parte şi literatură contemporană pe de cealaltă sau, de ce nu, romanele de dragoste pe un taler şi cele SF pe celălalt.

il_570xN.467170478_rwmb

il_570xN.467184245_kq1o

il_570xN.467170858_8zpr

il_570xN.467170828_ni4s

il_570xN.467184383_ggq8

Sursa: Cush Design Studio

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *