Celor mai mulţi dintre noi, plăcerea de a citi ne-a fost insuflată încă de mici de mame sau bunici – zânele bune ale copilăriei noastre – care ne citeau seară de seară poveşti nemuritoare, cărţi pline de aventuri sau poezioare cu tâlc.Îndată ce am deprins alfabetul, ne-am avântat singuri pe paginile pline de întâmplări minunate ale cărţilor şi ne-am îndrăgostit iremediabil de magia lor.

Astăzi, într-o lume agitată, îndreptată spre alte preocupări şi cu alte priorităţi, cititul trece de multe ori, din păcate, pe un plan îndepărtat şi tot mai puţini copii (şi nu numai) înţeleg importanţa şi apreciază plăcerea cititului.

În încercarea de a-i determina pe oameni să citească, diferite organizaţii, librării, biblioteci apelează la campanii publicitare menite să asigure succesul demersului lor.Iată câteva dintre cele mai reuşite :

Librăria Rayuela, prin intermediul posterelor celor de la Mayo Draftfcb, încearcă să sublinieze rolul cititului în dezvoltarea imaginaţiei copiilor.Ei pot deveni oricine îşi doresc, pe tărâmul magic al cărţilor.

sursa

sursa

Posterele realizate de Mike Andereck pentru organizaţia Burning Through Pages, al cărei scop este conform celor scrise pe site-ul ei “to inspire a love of reading in today’s youth by recommending, donating, and discussing books.”

sursa

sursa

Campania agentiei de publicitate Bleublancrouge pentru Literacy Foundation se foloseşte de imaginea personajelor îndrăgite din basmele copilăriei, sub sloganul “When a child doesn’t read, imagination disappears.”

sursa

sursa

Pentru a încuraja cititul, More & More s-a folosit de o campanie realizată de cei de la agenţia Publicis din Praga, care ne arată că şi super eroii au pasiunea cititului (şi încă în cele mai neobişnuite împrejurări). Sloganul este “No inspiration. No future.”

sursa

sursa

Şi biblioteca din Milwaukee ne îndeamnă să citim şi o face într-un mod ingenios, folosindu-se de logo-uri atât de familiare utilizatorilor de internet.

sursa

Folosindu-se de o campanie publicitară concepută de agenţia Barkley Advertising, Johnson County Library a încercat – şi să sperăm că a şi reuşit – să atragă tot mai mulţi cititori care să-i treacă pragul. Pentru asta au fost folosite camioane de curierat cu ilustraţii al căror design aminteşte de cărţi cunoscute şi apreciate ale literaturii universale.

sursa

sursa

 

sursa main image

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


2 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *