Aseară, în cadrul Galei organizate de Radio România Cultural, Bookaholic a primit premiul pentru Media Culturală – Proiecte Online. Este un premiu care ne bucură foarte mult, o nouă confirmare a faptului că modul nostru de-a privi și de a face lucrurile este unul bun. Ne onorează cu atât mai mult premiul primit în cadrul galei de la teatrul Odeon cu cât printre laureați s-au aflat nume importante și proiecte impresionante, pe care le admirăm, cum ar fi Victor Rebengiuc, Angela Gheorghiu, Dan Sociu, filmul Poziția Copilului sau Astra Film Festival de la Sibiu.

La fel ca în cazul premiului primit la Webstock, ne bucurăm să vedem că Bookaholic nu concurează doar pe zona site-urilor de cărți, unde are deja un loc bine stabilit, ci cu proiecte diverse, interesante, din zone culturale diferite.

Din nou, subliniez că meritul este al unei echipe editoriale care combină profesionalismul cu pasiunea, entuziasmul și cu o dependență foarte mare de cărți: Eli BădicăSilvia DumitracheAdina Dinițoiu, Alina PurcaruIrina DumitruOana PulpăCristina PetrescuIoana Epure și Maria Elisabeta Boamfă și al lui Adinel Tudor, care “se încăpățânează” să susțină financiar și nu numai acest proiect de trei ani.

Mulțumim foarte mult juriului Radio România Cultural, format din Radu Croitoru, jurnalist, managerul postului Radio România Cultural, jurnalistul Anamaria Spătaru, regizorul Attila Vizauer, redactor sef al Teatrului National Radiofonic, publicistul şi scriitorul Dorin Liviu Bîtfoi, redactor şef Radio România Cultural şi muzicologul Oltea Şerban-Pârâu, director al Centrului Cultural Media Radio România.

gala1 gala2 gala3 In ceea ce privește premiile de literatură, ne-am bucurat foarte mult să îi vedem pe scenă pe Dan Sociu și pe Liliana Corobca. Sociu, un poet care ne place foarte, foarte mult, a avut un discurs onest și inedit, vorbind mai ales despre banii pe care îi primesc sau, mai bine zis, ar trebui să îi primească scriitorii pentru lecturi. Dacă vă amintiți, Dan Sociu a refuzat premiul ICR și acum a glumit că l-ar fi refuzat și pe acesta dar nu a găsit motive. Citiți cronica la Combinația.

Cât despre Liliana Corobca, nu doar că ne-a plăcut cartea ei, Kinderland (cronica aici), dar am avut și ocazia să stăm de vorbă cu ea – interviul e aici.

Iată mai jos lista completă a câștigătorilor – Sursa.

În cadrul galei au fost acordate trei premii speciale:

P r e m i u l  d e   E x c e l e n ţ ă i-a fost decernat actorului Victor Rebengiuc

P r e m i u l   L u x M u n d i i-a revenit sopranei Angela Gheorghiu

P r e m i u l ‘ ‘I n m e m o r i a m  I o s i f  S a v a”  i-a fost acordat violonistului Răzvan Stoica

 

Premiile pe secţiuni au fost următoarele:

Premiul pentru P o e z i e i-a revenit, ca şi la ediţia trecută, lui Dan Sociu, de data aceasta pentru volumul Vino cu mine ştiu exact unde mergem, Editura Tracus Arte

Premiul pentru P r o z ă i-a revenit Lilianei Corobca, pentru volumul  Kinderland, Editura Cartea Românească

Premiul pentru F i l m  a revenit regizorului Călin Peter Netzer pentru filmul Poziţia copilului

Premiul pentru T e a t r u a fost decernat  regizorului  Alexandru Dabija

Premiul la categoria  A r t e  p l a s t i c e a fost obţinut de pictorul Horea Paştina

Premiul pentru M u z i c ă  i-a revenit lui Nicu Alifantis pentru albumul si concertele “Mozaic”

Premiul pentru E d u c a ţ i e a fost obţinut de Serviciul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii (Bucureşti) pentru proiectul de educaţie juridică Unde-i lege nu-i tocmeala

Premiul pentru Ş t i i n ţ ă – prof. univ. dr. Marin Cârciumaru, Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Universitatea „Valahia” Târgovişte

Premiul Media culturală – Proiecte on-line a revenit website-ului: Bookaholic www.bookaholic.ro

La secţiunea Proiecte culturale şi festivaluri a fost laureat : Astra film Festival Sibiu, ediţia a XX-a, 2013

Foto: Silvia Dumitrache

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *