Poftă bună la carte, ai grijă să n-o arzi!… e tot ce mai pot spune după ce am descoperit Well Done book. Pe scurt, raportul anual al unui lanţ alimentar are  în inimă (adică într-un compartiment special decupat din marele catalog)  o cărticică secretă, cu reţete. Şi ca să nu pună mâna orice neiniţiat pe ea, cărticica poate fi citită numai după ce a stat 25 de minute la cuptor, la 100 grade.

Mi se de departe cea mai frumoasă idee pentru o cărticică mai exclusivistă de reţete, ori ca material de pr cu ştaif. Creatorii ei sunt croaţii de la Bruketa & Zinic, iar lanţul alimentar care a beneficiat de ideea asta năstruşnică, cu iz de poveste medievală e Podravka.

Au folosit cerneală termo-reactivă, aşa că paginile care în primă fază apar goale sau mâzgălite ininteligibil, după fix 25 de minute la cuptorul încins cum trebuie, se umplu de imagini cu mâncare şi reţele care reprezintă esenţa brandului Podravka. Şi pentru că imaginea brandului e şi trebuie să fie precisă, strictă, dacă eşti un chef mai distrat şi ai uitat cartea la cuptor, aceasta va arde, şi adio secrete.

Se coace, se scoate şi apoi se lasă la răcit şi citit! Felicitări Bruketa & Zinic, o spun eu, au spus-o şi mai convingător mulţi alţii, pentru că Well Done book a câştigat premii peste premii pentru conceptul ei. Şi nici nu avea cum să nu fie aşa. Pare aproape fascinant cum un “simplu” lanţ alimentar s-a pricopsit cu aşa un raport anual, de unde rezultă că unt băieţi deştepţi, şi felicitări şi lor: cum era aia cu multe idei bune mor din cauza clientului…

Poftă bună vă zic… la lectură! Şi nu uitaţi că numai dacă eşti un chef/cititor riguros veţi afla secrete 🙂

 

Via dezeen.com

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *