A trecut Gaudeamus 2016, iar târgul a lăsat în urma lui una dintre cele mai palpitante apariții de la Editura Litera: Văduva, de Fiona Barton. Publicat în colecția Buzz BOOKS, romanul jurnalistei și scriitoarei britanice a devenit imediat bestseller internațional. Dacă vrei și tu să citești pe nerăsuflate una dintre „cărțile despre care toată lumea vorbește”, participă la concursul nostru, organizat în parteneriat cu Litera. 

 

Despre Văduva, de Fiona Barton

În ziua în care inspectorul de poliție Bob Sparkes i-a bătut la ușă și a început să pună întrebări, Jean Taylor a adoptat un rol pe care îl mai jucase, intermitent, și înainte. Un rol care le-a permis ei și soțului ei să meargă mai departe când necazurile se acumulau…

Dar soțul ei a murit cu o săptămână în urmă, iar Jean nu mai trebuie să se prefacă. Au existat o mulțime de lucruri pe care ea a preferat să nu le știe sau să nu le vadă în legătură cu crima oribilă de care soțul ei era suspectat. În ultimii ani a fost prea ocupată să fie soția perfectă, să rămână alături de el cât timp au trăit sub privirile acuzatoare ale celorlalți, hărțuiți de presă și de poliție. Acum însă nu mai are motiv să tacă. În plus, oamenii – și mai ales insistenta jurnalistă Kate Waters – vor să-i afle povestea, vor să știe cum a fost pentru ea să trăiască alături de un criminal.

3d-vaduvaDar, din coșmarul ultimilor ani, Jean a învățat un lucru: că pe oameni îi poți face să creadă orice, în special ceea ce vor să creadă. Va putea ea oare să se dezbare de personajul ei? Să-și dezvăluie secretele și să recunoască – în primul rând față de sine – adevărul?

„O reconstituire palpitantă a unei crime și în același timp o analiză necruțătoare a instituției căsătoriei… Fiona Barton scrie o poveste meșteșugită, care se citește cu sufletul la gură, despre minciunile pe care oamenii și le spun unii altora și lor înșiși atunci când țin cu tot dinaindinsul să nu afle adevărul” – Entertainment Weekly.

via Editura Litera

Despre autoare

fiona-barton

Fiona Barton a fost jurnalist pentru Daily Mail, Daily Telegraph și The Mail on Sunday, pentru cel din urmă câștigând premiul Reporterul Anului. Ulterior, a devenit voluntar în Sri Lanka și din 2008 lucrează cu jurnaliști amenințați și exilați, din toată lumea. Însă, în tot acest timp, avea în minte povestea romanului „Văduva”.

Update câștigători

participanti-concurs-vaduva

castigatori-concurs-vaduva

Felicitări, Elena Pauliuc, Lerinti Nicoleta și Stanescu Cristina!

Cum câștigi unul dintre cele 3 exemplare „Văduva”

Pentru a participa la concurs, îți propun un exercițiu de imaginație: „De ce crimă crezi că ar fi putut fi suspectat soțul lui Jean Taylor?”. Răspunde în secțiunea de comentarii pentru a te înscrie în concurs.

Este permisă o singură participare de persoană (un singur comentariu înscris în concurs), iar câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Mențiuni

Termen limită de înscriere la concurs: duminică, 4 decembrie, ora 23:59.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 5 decembrie.

Prin participarea la concurs, îți exprimi acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Mult succes!

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


72 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *