Lumea science fiction îmi este mai puțin cunoscută decât aș vrea, dar știu sigur că are mulți fani în toată lumea, dornici de mers la tot felul de convenții dedicate lor și pasionați de tot ceea ce mișcă în industria SF, fie că vorbim despre filme, fie despre cărți.

Cititorii de SF cunosc, în comparație cu mine, mult mai bine universul acesta și știu că, spre deosebire de SF-ul american și/ sau britanic – cu o deschidere mult mai mare la public, grație limbii de largă circulație, în primul rând -, cel european este o adevărată Cenușăreasă, care s-a luptat constat pentru traduceri și pentru câștigarea audienței. Unii spun că SF-ul european este mult mai „serios”, mai autentic, decât cel american, alții consideră că SF-ul european nu este la același nivel cu cel american din pricina cenzurii pe care mare parte dintre autorii europeni, cu precădere cei din țările comuniste, au trebuit să o suporte sau să o păcălească.

Tocmai de aceea un scriitor precum Stanislaw Lem, polonezul care a fost tradus în peste patruzeci de limbi în toată lumea și a vândut milioane de exemplare din cărțile sale, trebuie gustat din nou și din nou. Și, pentru că ideea aceasta a SF-ului european privit ca o Cenușăreasă ne-a tot dat târcoale, iar un stil atât de fain și o scriitură atât de profundă precum cele ale lui Lem credem că sunt potrivite pentru vara aceasta, am pregătit un concurs, împreună cu Editura Nemira, care sperăm să vă încânte.

Premii

Cele două pachete de cărți pe care le puteți câștiga sunt compuse, la rândul lor, din două volume, ambele semnate de faimosul scriitor polonez Stanislaw Lem. Așadar, punem la bătaie la concurs, împreună cu prietenii de la Editura NemiraSolaris* + Catarul** x 2 :).

*Din prezentarea editurii, Solaris (traducere de Teofil Roll și Adrian Rogoz, colecția „Nautilus SF”, ediție mai 2014), „este unul dintre cele mai importante romane SF din toate timpurile. Comunicarea, mai ales aceea dintre specii diferite, generează o poveste spectaculoasă, care începe cu studierea suprafeţei oceanice a planetei Solaris. Realităţile și dimensiunile lor depășesc știinţa, scriitorul polonez oferind o meditație consistentă și o ficţiune fascinantă de peste o jumătate de secol”.

**Tot din prezentarea de pe siteCatarul, abia publicat de Editura Nemira, dovedește, încă o dată, stilul inteligent al scriiturii lui Lem. „Un fost astronaut american merge de la Napoli la Roma și are niște electrozi pe piept. La un moment dat, desconspiră un atact terorist la aeroportul supersecurizat din capitala Italiei. La Paris apelează la Philippe Barth, expert în computere, și se dezvăluie totul: în zona Napoli au dispărut oameni în condiții misterioase și au avut loc atacuri psihotice. Naratorul-detectiv reconstituie drumul și faptele comise de victima cea mai recentă. Un roman de reflecție, care pune în prim-plan relația cauză-efect și puterea gândului”.

Cum câștigați unul dintre cele două pachete de cărți de la Editura Nemira

Trebuie să ne spuneți, în comentarii, un top trei personal de autori europeni de SF, ca omagiu adus stilului rafinat și foarte literar al lui Stanislaw Lem.

Câștigătorii celor două pachete de cărți vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Mențiuni

Prin participarea la concurs vă exprimați acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Perioada de desfășurare a concursului: 11 – 17 august (inclusiv).

Câștigătorii vor fi anunțați pe 18 august.

Mult succes!

UPDATE câștigători

În concurs, au existat 135 de comentarii – unul dintre acestea a fost eliminat ulterior din extragerea la sorți deoarece era permisă o singură participare de persoană (iar numele Amariei Ionuț apărea de două ori: aici și aici). Au mai rămas 134 de comentarii. Exportate din baza de date, ordinea era cea din imaginile de mai jos (click pentru a mări imaginile).

Concurs Câștigă două pachete de cărți de la Editura Nemira! - export participanti 1

Concurs Câștigă două pachete de cărți de la Editura Nemira! - export participanti 2

Concurs Câștigă două pachete de cărți de la Editura Nemira! - export participanti 3

Concurs Câștigă două pachete de cărți de la Editura Nemira! - export participanti 4Copy paste în Random.org, List Randomizer, apoi apăsat butonul Randomize.

Concurs Câștigă două pachete de cărți de la Editura Nemira! - castigatoriDupă cum se poate observa în print screen-ul de mai sus, cei doi câștigători ai celor două pachete de cărți oferite de Editura Nemira sunt Vlase Anatole și Bidianu Dan Valentin. Felicitări!

 

 

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


138 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *