Unele dintre cele mai faine cadouri de Valentine’s Day sunt, fără doar și poate, cărțile. Doar toți bookaholicii din lume știu că acestea sunt darul perfect, nu-i așa? Mai ales dacă conțin povești de dragoste (cu puțin sirop, stranii, minunate), numai bune de consumat în această perioadă dedicată lui Cupidon. Iar literatura de dragoste nu e numai cea comercială, există sute (de mii?) de volume de beletristică de calitate, care au în centrul lor, într-un fel sau altul, cuplurile, relațiile amoroase, poveștile de iubire de tot soiul. 

Așa că profităm cu vârf și-ndesat de „sărbătoarea” care e după colț și ne propunem să citim literatură bună, în ton cu vremea. Împreună cu prietenii de la Nemira, ne-am gândit că, poate, ați avea nevoie de câteva cărți de acest tip :), fie pentru voi, fie pentru jumătatea voastră. Prin urmare, vă oferim șansa să le câștigați participând la concursul de față.

Update câștigători

În total, în concurs au fost 166 de comentarii. Comentariile multiple ale aceluiași utilizator au fost descalificate, păstrându-se câte un comentariu per utilizator, pentru egalitate de șanse. Astfel, în tragerea la sorți efectuată prin intermediul Random.org au intrat 157 de utilizatori. Capturile de ecran mai jos.

lista participanti

castigatori

Câștigătoare: Anca Silvia (primul pachet, „Poveste de dragoste”) și Aluculesei Brindusa (al doilea pachet, „Lady”). Felicitări!

Premiile: două pachete de îndrăgostiți de la Nemira

Punem la bătaie, așadar, două pachete de îndrăgostiți de la Nemira:

– Pachet „Poveste de dragoste”, care conține patru titluri, astfel: Niveluri de viață, de Julian Barnes – cronica noastră aiciPână când m-a cunoscut, de Julian Barnes – cronica noastră aiciDin toate bogățiile, de Stefano Benni, Cel mai mic sărut pomenit vreodată, de Mathias Malzieu – cronica noastră aici;

– și Pachet „Lady”, care conține trei volume, astfel: Cartea dragostei, de Phillipa Fioretti, 7 Povești de dragoste, o antologie cu texte semnate, printre alții, de F.M. Dostoievski, Edgar Allan Poe, Oscar Wilde, Guy de Maupassant, Stefan Zweig, și Povești cu și despre femei, de Michelle Jackson și Juliet Bressan.

Cum câștigați unul dintre cele două pachete de îndrăgostiți de la Nemira

Pentru că, recent, Laura a scris un material cu Cele mai frumoase citate despre iubire (de unde vă puteți inspira 🙂 ), cerința pentru a intra în concurs este să postați și voi un citat despre iubire – puteți alege orice fel de fragment, mai lung sau mai scurt, din literatura română sau din literatura străină, din eseuri sau orice alt tip de carte de non-ficțiune, precizând cartea și autorul, sau numai autorul, etc. Altfel spus, aveți o libertate deplină în selectarea fragmentului preferat de voi.

Câștigătorii celor două pachete de cărți vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă. Pachetele vor merge la câștigători în ordinea extragerii (adică primul pachet menționat mai sus va merge la primul câștigător, cel de-al doilea pachet la cel de-al doilea câștigător).

Mențiuni

Prin participarea la concurs vă exprimați acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Perioada de desfășurare a concursului: 7 – 13 februarie (inclusiv).

Câștigătorul va fi anunțat pe 14 februarie.

Mult succes!

P.S.: Neapărat să vă aruncați un ochi pe site-ul Editurii Nemira, toate pachetele pe care le-au pregătit pentru cititori sunt faine! 🙂

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


169 comentarii
 1. Grosu Ioana Loredana

  “Te iubesc mult, cum n-am mai iubit niciodata, si tocmai de aceea plec, pentru ca, daca as ramane, visul s-ar transforma in realitate, in dorinta de a poseda, de a dori ca viata lui sa fie a mea. In fine, toate lucrurile care transforma dragostea in sclavie.” – Paulo Coelho

  Reply
 2. Viorica Constantin

  ”Dacă există în lume o forţă care poate să depăşească frica pe deplin, să nimicească orice pericol, să rămână nepăsătoare la orice pagubă până şi faţă de moarte, această forţă este iubirea”. (Rabindranath Tagore)

  Reply
 3. DanielaCusa

  “Daca o sa te las vreodata sa dansezi singur, inseamna ca am facut vreun infarct, vreun atac, mi-am pierdut identitatea. Sa nu ma iei in serios. Sa ma tii strans in brate, fiindca o sa imi revin. Nu pot sa traiesc fara tine. Daca o sa iti spun vreodata altceva, sa nu ma crezi. Oamenii isi cer libertatea. Eu iti cer sa ma tii legata de tine pentru ca altfel nu stiu sa traiesc”. ( Chris Simion- Ce ne spunem cand nu ne vorbim )

  Reply
 4. Chesnoiu Andreea

  Dragostea este vraja si betie, iar inteligenta omului, ca si judecata nu au ce cauta in dragoste, dragoste este betie, ei bine, omul inteligent nu se imbata. (Camil Petrescu)

  Reply
 5. Ionitescu Gabriela

  Frumusetea o dobândești prin iubire.
  Când iubești ochii îți strălucesc si radiezi de fericire.Odata cu trecerea timpului,dragostea căpăta alte nuanțe si devine mult mai profunda.Cunoști deja răspunsurile la întrebările nerostite,gandind la fel,simțind la fel.Cand ii cumperi o carte,stii ca o va citi cu placere,pentru ca ii cunosti preferintele,sau daca ii cumperi o jacheta,va fi cel putin 2 ani articolul sau preferat din garderoba.Grija fata de persoana iubita devine mult mai mare, decât pentru propria persoana.Aceste mici detalii si multe altele descriu iubirea adevarata ,chiar si atunci cand s-au scurs peste 30 de ani alaturi de cel ales.Iubind si fiind iubiți suntem mai buni si cu cei di jur.
  Iubiti-va mult!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *