Dacă e decembrie, e Hobbit la cinema, de vreo trei ani încoace. Ultima parte din ecranizarea epic jacksoniană a cărticelei lui Tolkien intră la cinema pe 19 decembrie, distribuită de Forum Film România şi proiectată în format 3D şi IMAX 3D.

Iar noi vă dăm bilete la film (o invitație dublă)! Nu chiar la premieră, ci în săptămâna imediat următoare. De asemenea, pentru că una-i filmul și alta-i cartea, pachetul nostru include și un exemplar din volumul Hobbitul (traducere Irina Horea, editura RAO, 2012).

Sinopsisul acestui ultim episod din trilogia Hobbit sună așa:

Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri aduce pe marile ecrane o încheiere de proporţii epice pentru aventurile lui Bilbo Baggins (Martin Freeman), Thorin Oakenshield (Richard Armitage) şi Compania Piticilor. Piticii din Erebor şi-au recâştigat bogăţia vastă a ţării lor natale, dar acum trebuie să suporte consecinţele de a-l fi dezlănţuit pe teribilul Dragon, Smaug, asupra bărbaţilor, femeilor şi copiilor fără apărare din Oraşul de pe Lac.

Regele de sub Munte, Thorin Oakenshield, sacrifică prietenia şi onoarea în căutarea legendarei pietre Arken. Neputând să-l ajute pe Thorin să vadă lucrurile raţional, Bilbo este determinat să facă o alegere disperată şi primejdioasă, neştiind că pericole şi mai mari se află înainte. Un vechi duşman s-a reîntors în Pământul de Mijloc. Sauron, Lordul Întunecat, a trimis patru legiuni de Orci, într-un atac pe furiş asupra Muntelui Singuratic. Pe măsură ce întunericul se aproprie de conflictul înteţit, Piticii, Elfii şi Oamenii trebuie să decidă – fie sunt uniţi, fie sunt distruşi. Bilbo se află în situaţia de a lupta pentru viaţa lui şi a prietenilor săi, când cinci oştiri măreţe pornesc la război.”

Update – câștigători

Au fost 52 de comentarii în concurs, 7 au fost descalificate aparținând acelorași utilizatori. Au mai rămas 45 de comentarii. Numele participanților au fost introduse, în ordine cronologică, în List Randomizer de pe Random.org.

Câștigătorii sunt, așadar, Carmen Bourceanu și Ana Maria Gradinaru. Felicitări!

Print screen-urile, mai jos.

participanti concurs hobbitul

 

castigatori hobbitul

Concurs cu premii

Și acum concurs! Pentru o invitație dublă* la a treia parte de Hobbit (în săptămâna de după premieră), oferită de Forum Film Romania și un exemplar din volumul Hobbit (de la editura RAO), trebuie să vă imaginați că într-o viață paralelă trăiți pe Pământul de Mijloc. Ce personaj v-ar plăcea să fiți și de ce? Fiți creativi în răspunsuri, dar nu uitați că vom alege pe cei doi câștigători cu ajutorul prietenului nostru, random.org, bilețelele din pălăria electronică.

Precizări importante

Câștigătorii celor două pachete (carte + bilete la film) vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă. Vă rugăm menționați în comentariu și orașul în care veți merge la film.

Prin participarea la concurs vă exprimați acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Perioada de desfășurare a concursului: 12-17 decembrie (inclusiv).

Câștigătorii vor fi anunțați pe 18 decembrie .

*Important! Invitaţiile la film sunt valabile în săptămâna de după premieră (22-25 decembrie 2014), de luni până joi, doar la proiecţiile Cinema City din SUN Plaza din Bucureşti sau la Cinema City din ţară: lista acelor cinematografe este aici http://www.cinemacity.ro/cinemas.

fotograf profesionist, jurnalist cultural, fost redactor șef la Metropotam.ro


54 comentarii
  1. ana maria gradinaru

    Mi as dori sa fiu Tauriel. Este foarte curajoasa si are o atitudine demna de invidiat.

    Reply
  2. duran marcel

    As vrea sa fiu Gandalf . Este un personaj cu o putere magica, foarte puternica, pe care stie intotdeauna sa o foloseasca.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *