N-am căutat niciodată, până acum, explicit, cărți de dragoste online. Însă am făcut-o în acest moment pentru că e vară – de exemplu, mi-e greu să cred că luați cu voi pe plajă un Kant -, pentru că știu că mulți dintre voi sunteți fanii acestui tip de ficțiune, pentru că am fost întrebați de cititori pe Facebook unde găsesc cărți de dragoste online și, poate, aveți nevoie de câteva link-uri care să vă facă viața mai ușoară. E o primă încercare, o listă încropită.

Astfel, în cele ce urmează, aveți zece site-uri cu cărți de dragoste de citit online sau de descărcat, dedicate acestui subiect sau care au o categorie aparte numită Romance. Sper că vă vor fi utile.

 

All Romance Ebooks vă va plăcea la nebunie dacă sunteți iubitori de ficțiune de dragoste, căci au peste 400 de e-book-uri numai pentru voi. Fie că este vorba de dragoste cu personaje supranaturale (știți voi mai bine: vampiri, vârcolaci sau alte „ciudățenii”), în condiții SF, de tip clasic, comedii romantice sau chick lit, aici le găsiți pe toate, frumos ordonate.

Public Bookshelf – un alt loc dedicat acelor cărți de dragoste mult-râvnite de unii dintre voi. Concret, acolo vă așteaptă peste 600 de volume din categorii precum Contemporary romance, Romantic Suspense, Inspirational Romance, Fantasy & Paranormal Romance, General Romance etc. Site-ul arată, din punct de vedere al design-ului, mult mai bine decât majoritatea celor din lista încropită de față.

Wattpad – habar n-am dacă ați descoperit platforma aceasta online până acum, eu o am instalată pe telefonul mobil de mult timp și mă bucur, ori de câte ori am chef de descoperiri, de literatura postată de alții acolo. Wattpad își are sediul în Canada, Toronto, și are peste 25 de milioane de utilizatori și peste 40 de milioane de povești. Inclusiv de dragoste, de orice tip vreți voi. Intrați cu grijă și citiți cu nerușinare.

Best Library Spot – aș afirma că și aici trebuie să găsiți un volum pe placul vostru din categoria de cărți de dragoste online (notată cu Romance). Nu de alta, dar sunt șaisprezece pagini și 923 de cărți cuprinse în categoria respectivă. Să intre și amatorii de vampiri pe Best Library Spot, au o pagină rezervată numai lor.

Ebook2u – un site foarte asemănător din punct de vedere vizual cu cel de mai sus, are peste 1400 de cărți de dragoste în 19 pagini. Adună atât bestselleruri, cât și volume ale unor scriitori mai puțin cunoscuți.

Literature Page – link-ul duce direct către categoria Romance, unde puteți găsi cărți de dragoste online, piese de teatru sau poeme legate de această temă. E drept că sunt doar câteva, dar sunt excelente, căci aparțin marilor clasici – precum Edgar Allan Poe, Oscar Wilde, Jane Austen, Thomas Hardy, George Eliot, Virginia Woolf ș.a.m.d. Se citesc online 243 de cărți a 89 de autori, dacă vă interesează și altceva, din categorii precum Horror, Comedy, Sci Fi sau genuri – Short stories, Fiction, Non-fiction etc.

Mills and Boon, o editură din Anglia, filială a Harlequin Enterprises Ltd., axată pe ficțiune de dragoste, are ceea ce se numește Free stories librarylocul unde se postează, o dată pe lună, gratuit, o proză scurtă a unuia dintre autorii publicați la ei. O idee interesantă. De accesat în cazul în care vreți pastile de literatură.

Harlequin – dacă tot am amintit de Harlequin Enterprises Ltd., aflați că aceasta este „one of the world’s leading publishers of books for women. The Toronto-based company publishes more than 110 titles a month in 34 languages in 110 international markets on six continents. These books are written by over 1,300 talented authors worldwide, offering women a broad range of reading from bestseller fiction to romance, from young adult novels to non fiction, from African-American novels to inspirational romance, and more”. De aceea, își permite să facă mai mult decât Mills and Boon: dă gratuit volume întregi, numai bune de descărcat.

Authonomy – un proiect al HarperCollins Publishers Limited, unde scriitorii își încarcă singuri capitole din cărțile lor (de obicei, pentru a primi feedback din partea utilizatorilor) sau chiar versiunile complete, cu opțiunea de a fi citite online sau de a fi descărcate. Au un filtru destul de ușor de folosit – de exemplu, din categoria de cărți Romance and Erotica poți alege dacă vrei să citești cele mai recente cărți, cele mai apreciate, cele mai citite, cele mai populare ș.a.m.d. 

Free online novels – un site recomandat și anterior, într-un alt material cu site-uri cu cărți gratuite. Îl notez din nou aici în cazul în care l-ați ratat, are destul de multicele cărți de dragoste în inventar.

 

Un mic bonus: cărți de dragoste nu de citit, ci de ascultat. Aici.

Acum, așa cum (probabil) v-am obișnuit, dăm drumul la continuarea listei în comentarii :). Zile cu lecturi faine să aveți!

 

Sursa imaginii principale

7 comentarii
 1. Gabriela

  Mulţumesc, Eli! Îmi completează minunat lista personală de site-uri care oferă cărţi gratis!

  Reply
 2. Ioana

  Exact Mary, “iuli” trebuie sa invete sa scrie corect romaneste si apoi sa puna intrebari degeaba ?

  Reply
 3. Electra

  Fetelor, nu se pot posta linkurile saiturilor cu cărți gratis deoarece ele ar dispărea în următoarea săptămână. Există grupuri cu circuit închis în care membrii schimbă între ei cărți, inclusiv genul romance.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *