De multe ori, printre tab-urile din browser cu chestii de muncă sau, inevitabil, cu rețele sociale sau știri, mai am deschis și unul cu cărți online. Spre deosebire de mulți, nu sunt împotriva cititului online, deși, recunosc, n-aș putea să citesc chiar un roman complicat, de dimensiuni mari, pe ecranul laptopului. Povestirile scurte, însă, sunt perfecte pentru atunci când te-ai plictisit de ppt-urile de muncă. Plus că nimeni nu se uită urât la tine la job, ca atunci când scoți o carte la birou. 🙂

Am făcut așadar o listă de site-uri unde puteți citi cărți online, mai precis biblioteci gratuite, dintre care de pe unele chiar puteți descărca textele.

Read any book are o selecție bună de cărți, găsiți de la Ferma Animalelor a lui Orwell, Un veac de singurătate până la Apă pentru elefanți sau Jurnalul lui Anne Frank. Cel puțin în categoria literatură, sunt peste 2000 de titluri.

Open library, un site deja celebru printre cei care caută cărți online, se laudă cu peste un milion de e-book-uri, și oferă atât posibilitatea de a citi în format digital, cât și de a descărca gratuit cărțile.

Project Gutenberg – un alt clasic al bibliotecilor de pe net, pe Project Gutenberg găsești cam tot ce-ți trebuie, de la clasici la moderni.

The free library – are și un număr impresionant de cărți de literatură (mai mult clasici), dar și articole din diverse domenii (de exemplu advertising, justiție, medicină).

Public Bookshelf – focusul lor e pe cărți de dragoste online și e un site care se laudă că promovează gratuit cărțile și autorii tineri.

Bookrix – printre autori indie și destul de multe titluri mai mult sau mai puțin obscure, găsiți aici clasici sau cărți de specialitate.

Library of Congress – pe lângă multe cărți online gratuite, site-ul are și posibilitatea de a interacționa cu alți cititori sau cu librari.

Children’s library – cărți pentru copii, pe care le puteți sorta ușor după vârstă sau domeniu.

Classic Authors – pentru fiecare autor, aveți atât câteva informații biografice, cât și mai multe titluri care se pot citi doar pe web.

e-book cafe – la fel, multe cărți, majoritatea clasice, care se pot citi acolo.

Voi ce alte surse mai aveți?

 

 

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


10 comentarii
  1. Adrian

    Ati putea prezenta si site-uri unde putem gasi ebooks gratis in limba romana (literatura univerasala, dar in limba romana)?
    Daca nu exista, ar fi o idee sa incepeti un proiect pe tema asta.

    Reply
  2. Cristina Foarfă Post author

    e un articol din august. atunci mergeau absolut toate și da, am intrat pe fiecare și ne-am uitat ce au exact. o să facem update cu linkurile care nu merg.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *