gradina de citit bucuresti

Grădina de citit e un loc simplu și frumos la Biblioteca Metropolitană de lângă Piața Amzei, un spațiu numai bun să vii să citești o carte la umbră, să lucrezi sau să te uiți ce recomandări de lectură mai sunt pe net (de exemplu pe Bookaholic 🙂 ).

Articolul ăsta îl scriu chiar de la Grădina de citit, e mijlocul zilei și aici e răcoare, e bine, cât de cât e liniște (se aud mașinile din stradă dar, din fericire, și ciripituri de păsări) și, lângă mine, sunt doi oameni care citesc și câțiva copii care se joacă.

IMG_20140723_172737 copy

E un spațiu colorat, cu perne, hamace și câteva decorațiuni simpatice (de exemplu o masă cu desene ce imită filele de carte, altele pictate cu flori, cuburi colorate, ghivece de flori sau rafturi-fișete de bibliotecă). E și un WI-Fi care merge bine. Recunosc că mă așteptam să fie și un mic bar de unde să putem lua o cafea sau o limonadă, dar poate urmează să se deschidă.

IMG_20140723_172709 copy

Dacă nu v-ați adus cărți la voi, se pot împrumuta de la Biblioteca Metropolitană și citi afară. E un spațiu cultural unde vor avea loc multe evenimente, în continuă schimbare și, înțeleg, cu planuri mari.

IMG_20140723_172746 copy

Citeam în știrile despre Grădina de citit că este un spațiu neconvențional. Din păcate, da. Să explic: genul acesta de loc ar trebui să fie o apariție firească în spațiul bucureștean, ar fi fain să găsim o Grădină de citit la orice bibliotecă, facultate sau în spații părăsite unde nu se întâmplă nimic acum. E simplu de amenajat – ai nevoie doar de un loc confortabil să stai, de net și de un pic de atenție la detalii să-ți facă șederea plăcută.

IMG_20140723_172719 copy

Adăugăm așadar pe lista teraselor din București unde poți să citești sau să lucrezi și Grădina de citit și sperăm că în curând vor fi mult mai multe astfel de locuri în oraș. Grădina de citit este deschisă de la 9 dimineața la 9 seară iar adresa este Tache Ionescu nr. 4, lângă Piața Amzei.

IMG_20140723_172640 copy

 

 

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *