V-am tot prezentat până acum diferite idei de design care să vă ajute să creaţi un colţ de cameră special amenajat pentru citit, cu sofa sau fotolii confortabile, cu perne moi şi pleduri călduroase, spaţiu pentru depozitat cărţi, loc pentru cana de ceai sau cafea.

Ce-aţi zice însă de o mică bibliotecă personală care să vă aducă mai aproape de natură, căci locul potrivit pentru amplasarea ei ar fi o grădină, livadă, terasă sau oricare alt spaţiu deschis pe care îl posedaţi? E vorba de un loc liniştit, intim, ce ne permite să ne refugiem departe de lumea dezlănţuită, împreună cu cărţile preferate.

Ideea asta faină aparţine cehilor de la biroul de arhitectură Mjölk architekti, care au pus-o în aplicare undeva în inima Boemiei, într-un cadru natural frumos şi liniştit.

Biblioteca de grădină este de fapt un turn cu structură din lemn, pe două nivele. În interior, de sus până jos se află rafturi pline de cărţi şi aşa cum îi stă bine unei biblioteci, are la parter sala de lectură, cu un scaun, o măsuţă şi chiar şi o sobă cu lemne, iar la etaj un alt loc de citit, unde se poate sta întins. Aici e numai bine de meditat, de visat cu ochii deschişi sau, de ce nu, chiar de tras un pui de somn. Două ferestre mari fac posibilă admirarea peisajului şi ne amintesc că turnul cititorilor se află în mijlocul naturii. O scară permite accesul de la un etaj la altul, dar detaliul care transformă această micuţă bibliotecă într-un loc de citit perfect este acoperişul care se poate deschide.

Cocoţaţi pe marginea superioară a turnului transformat acum într-un fel de observator, putem admira apusuri de soare, privi stelele unui cer senin de vară sau bea un pahar de vin cu un prieten, la o discuţie despre vreo carte. Şi, bineînţeles, putem citi în adierea vântului, în aerul parfumat al grădinii. Ia cei care au rău de înălţime, se pot tolăni într-un chaise-longue pe terasa de lemn adiacentă micii biblioteci.

the-exterior-2

interior-project-garden-library

project-garden-library-8

garden-library-mjolk-architekti-9

exceptional-garden-library

garden_library_mjolk_architekti_04

project-garden-library-5

design-library

project-garden-library-11

Surse: freshome.commocoloco.com, trends.archiexpo.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *