Cât de familiar ești cu literatura română, atât cu cea clasică, cât și cu cea contemporană? După cum bine știți, nouă ne place foarte tare literatura română. Sperăm că nu suntem singurii. 🙂 Tocmai de aceea, vă invităm să faceți testul de mai jos.
Pentru că am văzut că vă plac testele, ne-am gândit să facem și noi unul aplicat pe literatura română. Bifează cărțile pe care le-ai citit. Am încercat să alegem cărți românești de toate felurile, de la clasice la contemporane, de la autori populari la scriitori mai puțin cunoscuți și sperăm ca, prin aceasta, să vă facem poftă să citiți și mai multă literatură română. Nu este un top, este o selecție care are ca principal criteriu diversitatea, am vrut să acoperim cât mai multe zone din literatura română prin cărți reprezentative.
În listă sunt 100 150 de cărți, pe care dintre ele le-ai citit?
Uitasem de “Pasărea si umbra”, scrisa de Sorin Titel, si alta autoare Stela Ghetie.
…dorisem sa scriu “Mastile fricii”, de Camelia Cavadia*, imi cer scuze!
Da! Neaparat de citit, pentru oricine!
am citit 7 din lista asta. ca rezultat am primit ca cica nu-mi place literatura romana. cumva, tin sa contrazic rezultatul… imi place literatura romana, chiar foarte mult, iar asta nu-i o lista reprezentativa pentru, ci e o lista de lecturi obligatorii si suplimentare pentru liceu, lista care nu reprezinta literatura romana nici pe departe, ci arata grosul (cu mici exceptii) mentalitatii de predare si, poate, unul dintre motivele din cauza caruia nu mai citesc romanii. avem si alte carti, nu doar cele care ne arata familia traditionala si lupta impotriva dictaturii de orice natura (nu toate de pe lista, dar 90%). ce-ar fi sa faceti si o lista cu 150 de carti, dau macar 100 de carti de autori/autoare romani/-ce contemporani, fara clasici si consacrati?… parerea mea…
pistruiaul , francisc munteanu, mergea cat 3. si, orice carte scrisa dupa 1990 trebuie sa apara , online, pe biblioteca nationala, nu cu isbn, ci integrala! nici ministerul tineretului nici ministerul culturii , nici ministerul educatiei nu au ca scop publibarea, macar on line , a cartilor scrise!