Mario Ramos este unul din cei mai populari scriitori de limbă franceză pentru copii. Cărțile sale se remarcă prin umorul cu care personaje memorabile din poveștile copilăriei rescriu întâmplări noi și pline de tâlc, cu multiple nivele de lectură pentru copii și părinți. „Eu sunt cel mai puternic” este cea mai cunoscută dintre cărțile lui Mario Ramos, acum pentru prima oară în limba română, în traducerea lui Alexandru Gurău.

Cartea reinventează în cheie comică un personaj clasic, lupul cel rău, vorbind copiilor despre capcanele mândriei și ale puterii. Căci lupul cel rău își dorește să audă de la toți că este cel mai puternic din pădure. Se întâlnește, pe rând, cu Iepurașul, Scufița Roșie, cei trei purceluși și cei șapte pitici. Toți tremură de frică în fața lui, mai puțin un brotăcel prăpădit, care nu este însă deloc ceea ce pare.

Cartea este ilustrată de autor și apare în condiții grafice deosebite. Poate fi citită copiilor începând de la 3 ani, dar este gândită și ca o carte de început pentru copiii care învață să citească singuri. Este disponibilă pe site-ul editurii, www.editurafrontiera.ro, la preţul de 39 de lei. De asemenea, cartea se găsește în librăriile Humanitas, Librarium şi multe alte librării independente din ţară (lista librăriilor partenere se află pe site-ul editurii).

Despre Mario Ramos

Mario Ramos (1958-2012) s-a născut în Belgia, dar și-a amintit mereu cu nostalgie de copilăria petrecută în Portugalia, unde a crescut fără televizor, desenând toată ziua, citind Tintin și privind filme cu Charlie Chaplin. Inspirat de mari ilustratori precum Tomi Ungerer și Saul Steinberg, a scris și ilustrat numeroase cărți pentru copii, pentru că „a-i face pe copii și pe adulți să râdă și să gândească este cea mai frumoasă recompensă”.


Despre Editura Frontiera
Editura Frontiera este o editură tânără, care, din 2009, oferă părinților și copiilor din România cărți de referință din domeniul psihologiei copilului prin intermediul colecției de carte pentru copiii cu autism și alte dizabilități de dezvoltare.
Din 2016, portofoliul editurii s-a îmbogățit cu colecția de carte ilustrată, care își propune să aducă în limba română povești memorabile din marea literatură pentru copii, cărți care au rezistat probei timpului și care se remarcă atât prin impactul narativ, cât și prin ilustrația deosebită. Alte titluri pentru copii aflate deja în portofoliul editurii Frontiera sunt „Willie Fulg de Nea” de Jacqueline Briggs Martin (povestea primul fotograf al fulgilor de zăpadă), „Din fericire” de Remy Charlip (cea mai cunoscută carte a artistului avangardist newyorkez Remy Charlip) și „Recenka și ouăle de Paști” de Patricia Polacco (o poveste de inspirație rusească despre primăvară și tradițiile pascale).
De asemenea, editura are în pregătire multe alte titluri importante de carte ilustrată și susține în grădinițe ateliere de lectură și lucru manual gândite pe baza cărților editate.

Comunicat emis de Editura Frontiera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *