Nu știu ce părere aveți voi, dar eu mă bucur să văd cărțile acolo unde sunt oamenii. Deschiderea unei noi librării Cărturești, a șasea din București, mi se pare că vine la fix – e un loc unde mergi setat pe cumpărături iar prezența unei librării acolo face parte din firescul lucrurilor. Zona de nord este din ce în ce mai activă, mulți dintre noi lucrează în birourile de acolo și, acum, își pot lua o carte în pauza de prânz sau seara după job.

Aflată la demisol, pe 450mp au loc peste 30.000 de titluri de carte, muzică și film, dar și lucrurile frumoase cu care Cărturești ne-a obișnuit în celelalte spații – ceai, accesorii, papetărie, jucării sau mici obiecte de design.

DSC02490

Bineînțeles, Cărturești nu se dezminte – librăria arată bine, aerisit și prietenos. La fel ca în cazul Cărturești Nord, designul aparține celor de la Square One. Despre amenajare, arhitectul Adrian Cancer spune:

Coordonatele principale ale amenajării librăriilor Cărturești din centrele comerciale sunt aceleași: pe jos folosim mocheta personalizată pentru fiecare spațiu în parte, mobilierul de perimetru este continuu, îmbrăcând spațiul în totalitate, iar tavanul este elementul grafic cel mai dinamic prin tușele caligrafice luminoase. Însă toate aceste elemente sunt armonizate diferit de la librărie la librărie.

DSC02516

DSC02503

Într-adevăr, sunt rafturi de lemn cât vezi cu ochii, organizate tematic cât să nu te pierzi printre atâtea titluri. Mi-a plăcut în mod deosebit iluminarea ce ia diverse forme pe tavan și scoate în evidență spațiul. Și, mai ales, scoate în evidență rafturile ce par să iasă din tavan.

DSC02473

DSC02476

Foarte mult mi-au plăcut și scaunele integrate în rafturi, dar și căsuțele în care copii se pot ascunde să citească și să se joace. Ce spun eu cu copiii? Și un adult se poate ascunde acolo cu o carte. 🙂 Arată foarte bine și zona de cafenea, cu cărți care ies din masă.

cafenea

Deschiderea oficială a librăriei care a avut loc aseară a venit cu vernisajul unei expoziții de miniaturi. În librărie, dar și pe culoarele mall-ului, puteai vedea 100 de scaune miniaturale ce reprezintă tot atâtea momente cheie din istoria designului. Expoziția este organizată de Intro cu ajutorul Techo după un concept Vitra Design și este prezentată în premieră în România. Le puteți vedea până pe 5 noiembrie.

DSC02478

DSC02513

DSC02479

Ați fost în noua librărie Cărturești? Să ne spuneți cum vi se pare, nouă ne-a plăcut mult.

DSC02481

DSC02475

DSC02514DSC02495

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *