31.000 titluri de carte, muzică și film în 600 metri pătrați de librărie în Băneasa Shopping City – cam așa s-ar putea descrie pe scurt noua librărie Cărturești Nord. Dar n-ar fi corect pentru că n-ar spune nimic despre designul foarte modern și despre atmosfera faină de acolo.

Librăria se află lângă intrarea în cinema, la etaj. O recunoașteți după spațiul luminos, în care domină albul, după liniile curbe și după rafturile fluide. Asta e de fapt ceea ce impresionează în primul rând la Cărturești Nord – rafturile ondulate care-ți dau iluzii optice și impresia de mișcare și volum.

Mi-a plăcut că încă din prima zi (sâmbătă) librăria era plină, oamenii se uitau curioși la design, își cumpărau cărți sau se opriseră să lectureze câteva pagini.

Responsabili de design sunt arhitecții de la Square One care, spun ei, “au fost inspirați de nostalgia călătoriilor în burduful autobuzelor, în timp ce sistemul fluid de iluminat și  covorul creat special amintesc de liniile sinuoase ale scrisului de mâna și de petele de cerneală din caietele școlarilor”.

Rezultatul este unul spectaculos. Vă va plăcea cu siguranță noua librărie Cărturești, e un loc care te inspiră, unde te simți bine și unde poți petrece mult timp scotocind după cărți sau citind. Găsiți, bineînțeles, ca în orice librărie Cărturești, și CD-uri cu muzică sau DVD-uri cu filme, ceaiuri și ceainice, jucării, decorațiuni interioare, agende sau tot felul de delicatese.

Dar mai bine vă lăsăm să vă uitați la fotografii și, când ajungeți în Băneasa, să faceți neapărat o vizită la noua librărie Cărturești.

DSC_0342

DSC_0313 DSC_0327 DSC_0324 DSC_0333 DSC_0321 DSC_0320 DSC_0312 DSC_0338 DSC_0336 DSC_0334 DSC_0335 DSC_0337 DSC_0349 DSC_0340 DSC_0353

Nu uitați nici de parteneriatul nostru cu librăria Cărturești. Puteți comanda cărți cu 15% reducere dacă sunteți cititori Bookaholic sau puteți vedea recomandările noastre pe site-ul lor.

bookaholic sustinut de carturesti stripe-01

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


4 comentarii
 1. Luciana

  Superb spatiu si design interior, ca de obicei mai nou la tot ceea ce inseamna spatii moderne de cultura & Co. Cu toate acestea, banuiesc ca si-au pastrat si aceleasi preturi extrem de “prietenoase”, nu? ^_^

  Reply
  1. Miha

   Ultima data cand am verificat, la CarturestI erau preturi mai bune decat in Diverta si angajatii mult mai de treaba. E foarte bine ca au deschis si in baneasa si e de apreciat ca pun accentul pe design si confort. Cea mai faina librarie din Romania, merita tot respectul.

   Reply
 2. Pingback: AFI Palace Ploiesti, really a World of Brands? | Livia Iuşan.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *