Luni, 13 martie 2017, debutează seria de primăvară-vară a Conferințelor BookLand Evolution (ediţia a 4-a), cel mai amplu proiect cultural, care oferă liceenilor şi studenţilor din 23 oraşe o oportunitate excelenţă de dezvoltare personală prin discuţii libere cu peste 500 profesionişti consacraţi.

Tinerii ploieșteni sunt aşteptaţi între 13-17 Martie, în intervalul orar 14:30 – 16:00, la Palatul Culturii – sala Marea Unire.

Speakerii Conferinţelor BookLand Evolution din Ploiești sunt: Liviu Draghici, John Cristea, Titus Constantin, Camelia Sandu, Robert Burcea, Dacian Florin Dedu, Vlad Petre, Sorin Petculescu, Gratiela Avram, Mihaela Tatu, Cezar Ouatu, Mihail Karaghiaur, Corina Ungureanu, Daria Mateescu, Iulian Serban.

Liviu Drăghici, Propietar Anticaffe New ExperienceAnul trecut la conferințele BOOKLAND am vorbit despre A-face-ri. Un joc de cuvinte care pornea de la verbul “a face” cu referire la antreprenoriat. Dar vă vorbeam din calitatea unei persoane care tocmai fusese disponibilizată dintr-o multinațională, la momentul respectiv neavând un loc de muncă stabil. Înlocuind sintagma “Nu pot” cu sintagma “Cum aș putea” am ajuns să pun în practică o idee mai veche și să contribui la lansarea unei Anticafenele la Ploiești (a treia după București și Brașov). În ediția din acest an vom vorbi despre diferența dintre “vise și visuri”.

John Cristea, Prezentator TV „Generația lui John” – „BookLand Evolution reprezintă un pilon motivaţional pentru tinerii care îşi doresc să descopere adevăratele valori într-o lume plină de zgomot şi lipsită de mesaj. Sunt sigur că astfel de conferinţe aduc plus valoare tinerilor implicaţi şi că sistemul educaţional are o nevoie excesivă de astfel de impulsuri nonformale, dar practice, fără de care dezvoltarea lor personală ar avea de suferit”.

Camelia Luciana Sandu, Consilier OTIMMC Ploiești – „Iubesc cărțile. Din cărți mi-am ales valorile, din cărți mi-am schițat modelele și conturat eroii. Iubesc poveștile. Din povești îmi iau curajul stiind că la sfârșit binele învinge întotdeauna răul, crezul meu fiind că oamenii muncitori, serioși și buni întotdeauna vor fi răsplătiți”.

Vlad Petre, Antreprenor, speaker – „BookLand Evolution schimbă vieți! Prin exemplele prezentate în cadrul acestor conferințe, tinerii pleacă inspirați și motivați să își înceapă noile cariere. Acești tineri vor ajuta la schimbarea și dezvoltarea comunității din care fac parte. Avem nevoie de exemple, avem nevoie de Conferințele BookLand Evolution!”.

Mihaela Tatu, Speaker, trainer, om de televiziune – „Nelson Mandela spunea că Educația este cea mai puternică armă a unui popor… A unui popor, a unei ființe…iar procesul de educare, de formare, ține toată viața. În jur totul este în continuă mișcare, transformare și dezvoltare. Așa că dacă vrei să fii împăcat cu tine și cu existența ta, la curent cu tot ceea ce se întâmplă, fie că vrei, fie că nu, TREBUIE să te cunoști și să cunoști. Ori asta se poate întâmpla doar prin lectură. Și mai apoi practică. Evenimentul Bookland vine în întâmpinarea celor care încă nu au conștientizat acest lucru. Care încă nu au ales atitudinea cu care își vor trăi viața.Care nu și-au dat seama că viața lor abia acum începe și peste 10 ani vor fi rezultatul cunoștințelor pe care le dobândesc acum (prin lectură) și a alegerilor pe care le fac acum”.

În premieră la această ediţie vor fi invitate companii care pun la dispoziţia tinerilor oportunităţi de angajare, de voluntariat şi internship. Astfel, in ziua de marti, 14 martie 2017, compania Federal Mogul Motorparts va susține o prezentare tinerilor participanți la conferință.

Intrarea la conferinţe este LIBERĂ!

Programul întregii săptămâni îl puteţi găsi aici.


Despre BookLand
BookLand a luat naștere in 2011, ca prim târg urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid într-o caravană națională activă timp de peste 600 zile, care a  vizitat anual peste 40 orașe. Librăria online www.book-land.ro şi Tabăra Coolturală BookLand au devenit extensii naturale ale brandului cultural, iar seria de Conferinţe BookLand Evolution şi platforma www.inPractică.ro completează abordarea social-educațională asumată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *