Chiar dacă 1 și 8 Martie au trecut, nu ne împiedică nimeni să (ne) facem în continuare cadouri frumoase, doar nu e nevoie de o zi anume pentru asta, nu-i așa? Și cum aici vorbim de obiecte bookaholice, ne vin în ajutor italienii de la Silverleaf și ale lor semne de carte cu adevărat speciale.

La Udine, localitatea în care se află atelierul și magazinul de prezentare, artizani talentați lucrează la realizarea manuală a fiecărui semn de carte în parte, de la design până la obținerea produsului finit. Pe foi de argint se desenează modelul dorit, care apoi se taie, se lustruiește și gravează, urmând placarea cu aur sau smălțuirea. După cum puteți vedea în imagini, rezultatul este spectaculos, fiecare semn de carte poate fi considerat o adevărată bijuterie, o mică operă de artă. Poate tocmai de aceea, ținând cont de  frumusețea și unicitatea semnelor de carte, de metalele prețioase din care sunt făcute, precum și de pasiunea și efortul depuse în realizarea lor manuală, prețurile nu sunt deloc mici, fiind vorba de sute de euro bucata.

Având în vedere scopul lor, era normal ca literatura să fie una dintre sursele de inspirație, așa că putem admira semne de carte care amintesc de romane sau autori cunoscuți, de la Shakespeare la J. D. Salinger, cu citate gravate sau alte elemente care au legătură cu scrierea respectivă. Ca să nu mai vorbim de pisici sau broscuțe care citesc. Dar cum, după declarațiile celor de la Silverleaf, arta și natura sunt de asemenea surse de inspirație, au fost create semne de carte omagiu unor pictori renumiți și celor mai apreciate opere ale lor, precum și delicate flori sau scene din natură în care își fac apariția animale. Fiecare semn de carte e frumos ambalat într-o cutie, astfel că darul va fi deosebit de la un cap la altul. Le-ar sta tare bine în niște ediții princeps, albume de artă sau alte cărți la fel de spectaculoase ca ele, nu credeți?

https://vimeo.com/41792275

Surse imagini: behance.net, pinterest.comtumblr.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *