Sper că sunteţi de acord cu mine că un colţ de pagină îndoit nu e cea mai bună soluţie pentru a lăsa un semn acolo unde ne-am oprit cu cititul. E păcat să stricăm întregul acela frumos din hârtie care e cartea, aşa că ar trebui să folosim un semn special creat pentru aşa ceva.

E bine că cei care se ocupă de crearea lor au înţeles că micile detalii ne pot face face ziua mai frumoasă şi mai veselă şi încearcă să ne surprindă mereu cu un design deosebit al acestor obiecte necesare cititorilor. E şi cazul companiei japoneze Cement care ne oferă o serie de semne de carte extrem de delicate şi frumoase, cu un design sofisticat, realizat cu multă migală.

Departe de imaginea dreptunghiurilor din carton colorat cu care mulţi dintre noi s-au obişnuit, aceste semne de carte sunt mătăsoase şi asta pentru că panglicile sunt materialul din care au fost confecţionate. Seria se numeşte SEE OH! Ribbon şi a fost concepută ca un set de semne de carte ce pot să ne şi decoreze volumele. În culori pastelate, calde, ies dintre pagini flori şi fluturi, plante curgătoare, aducând la viaţă colţuri monotone din bibliotecă. Ediţia limitată de primăvară revarsă dintre coperte flori roz, există un set ce aminteşte de freamătul unei păduri tropicale, cu păsări, maimuţe şi fluturi. Din unele panglici au fost decupate cuvinte, iar din altele forme de bijuterii, astfel că de coperte stau agăţate coliere, brăţări şi cercei.

Satinate, colorate şi vesele, aceste semne de carte sunt o adevărată bucurie, mângâind plăcut privirea şi paginile cărţilor.

seeohribbon_detail1_z

seeohribbon_detail10_z

seeohribbon_detail07_z

seeohribbon_va16b_z

seeohribbon_va09b_z

seeohribbon_va17b_z

seeohribbon_va12b_z

seeohribbonspring_detail01_z

seeohribbon_va22b_z

seeohribbon_va01_z

Sursa: cementdesign.shop-pro.jp

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *