Scriitorul Bogdan Munteanu, autorul volumului de povestiri Ai uitat să râzi, publicat de Nemira în colecția Cuaternar, este invitat la Bookfest Târgu-Mureș și la Festivalul Internațional de literatură și lectură de la Bistrița – ediția proză scurtă.

Sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 17:30, Bogdanu Munteanu citește fragmente din carte și semnează autografe la Teatrul Național în cadrul celei de-a treia ediții a Salonului de carte Bookfest de la Târgu-Mureș.

Iar între 23 și 25 septembrie autorul este invitat la prima ediție a Festivalului Internațional de literatură și lectură – ediția proză scurtă – de la Bistrița, alături de alți scriitori precum Lucian Dan Teodorovici, Veronica D. Niculescu, Marius Chivu, Philip O Ceallaigh sau Cezar Paul-Bădescu.

Volumul de povestiri Ai uitat să râzi evoluează în scene de viață ce mențin mereu balansul fin între plâns și râs. Vieți care nu se mai întorc, iubiri care nu se mai trăiesc, povești care nu se mai spun până la capăt, trăiri care nu se mai dezvăluie deplin, într-o carte în care fiecare cititor poate descoperi câte ceva despre ceilalți și mai ales despre sine.

„În povestirile lui Bogdan Munteanu, punctele de cotitură sunt atât de surprinzătoare, încât râsul cel mai limpede se preschimbă fulgerător în cea mai zdravănă apăsare. Ca în filmele cu Charlie Chaplin.“ Dana Jenaru

Ai uitat să râzi e volumul unui autor pentru care literatura încă are legătură cu rădăcinile ei: ea e, trebuie să fie poveste, epos, spusă cu pasiune, ca în vremurile de demult, când publicul nu erau cititorii, ci ascultătorii.“ Luminița Corneanu

„Pentru așa o bijuterie de carte, nu cred că e nevoie de un subtitlu, dar dacă totuși ar fi nevoie, cred că i s-ar potrivi cel mai bine formularea «povestiri cu sufletul pe masă». Altfel, mă bucur din adâncul inimii că pe copertă e numele lui Bogdan Munteanu. Un nume pe care, ușor, ușor, o să-l învățăm cu toții și o să-l ținem minte.“ Filip Florian

Bogdan Munteanu a publicat două volume de povestiri (Vals pe fire de păianjen – Ed. Limes, 2010, și Bine te-am rătăcit, Incognito! – Ed. Limes, 2011). A publicat proză și în reviste (Dilema veche, Orizont, Luceafărul, Zona literară, Tiuk, Subcapitol etc.) și antologii (Cele mai frumoase proze ale anului – Ed. Adenium, 2014, Cărţi, filme, muzici şi alte distracţii din comunism – Ed. Polirom, 2014, Prietenii despre care nu mai ştii nimic – Ed. Brumar, 2012). Îl puteți citi pe Bookaholic, în seria „Part-time printre oameni”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *