Una dintre cele mai frumoase părţi ale Londrei este că te loveşti la tot pasul de locuri din cărţi, plăcuţe care spun că acolo au trăit, au trecut sau au băut scriitori şi, în general, librării celebre şi, în general, tot felul de locuri cu rezonanţe literare.

Cum să nu te bucuri deci când ajungi într-una dintre cele mai vechi cârciumi din Londra, cu o venerabilă vârstă de peste 300 de ani, pe undeva pe la Covent Garden, The lamb and flag pe numele ei? E pe 33 Rose Street.

Şi cum să nu curgă ale-ul mai bine când ştii că aici au băut bere Dickens, Samuel Butler sau Dryden? Mai ales că se apropie Crăciunul şi Dickens revine în forţă, ca de obicei, cu Povestea lui. 🙂 E genul ăla de cârciumă englezească super clasică, unde lucrurile nu par să se fi schimbat de mult timp. Şi e fain aşa.

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *