Începem cu o listă de 8 autori cunoscuți care nu prea câștigă premii. Nu-i nimic, pe cei mai mulți dintre ei îi citim și îi iubim oricum.

Aici găsiți o scrisoare de-a lui Ray Bradbury din 1963, în care autorul american explică simbolismul din cărțile lui.

Aflăm că urmează o nouă adaptare cinematografică a unei povești de Philip K. Dick – serios, Dick e singurul autor de SF din lume?

O știre mică pentru fanii The West Wing: Rob Lowe pregătește o a doua carte.

Și, mai serios, un feature despre oamenii care uneori fac diferența dintre o carte vândută și o carte care zace pe raft: designerii de coperți.

V-ați întrebat vreodată care e cel mai groaznic oraș din literatură? Plictisitor, periculos, murdar – găsiți aici exemple din toate, și nu numai.

După ce a lansat un album muzical, David Lynch lansează o carte cu schițe și de-ale lui, din 1960 încoace. Puteți vedea câteva aici.

Pun pariu că toată viața v-ați dorit să răsfoiți online (să browse-ați? bleah) Principia Mathematica a lui Sir Isaac Newton. Ei bine, acum puteți! Internetul și minunile lui.

Un interviu proaspăt cu Jeff Kinney, autorul Jurnalului unui puști (pe care l-am citit și noi).

Și încă un top: cele mai bune 10 guvernante din literatură. Se potrivește perfect cu topul nostru cu majordomi!

Julian Barnes vorbește despre cel mai recent roman al său, The Sense of An Ending

Și, pe final, ca să vă alinăm curiozitatea care știm că vă roade: aflați aici cine a câștigat Bad Sex Award anul acesta (deși noi aveam alt favorit).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *