E sfârșitul anului, vremea listelor cu cele mai și cei mai. Aici, cei mai mediatizați autori de anul ăsta (Jonathan Franzen, Jennifer Egan, Jeffrey Eugenides și mulți alții) vă spun care au fost cărțile lor preferate în 2011.
Scandalul Amazon: Slate e pro, New York Times e contra. La fel e și Flavorwire. Voi ce părere aveți?
Pentru amatori, aici găsiți un scurt ghid al limbilor ficționale din literatură. Pe aceeași temă, de aici puteți afla mai multe despre cum s-a inventat limba dothraki (din seria A Song Of Ice And Fire a lui George R. R. Martin).
Dacă vreți să vă clătiți ochii, vedeți aici care sunt cele mai frumoase biblioteci universitare din lume. Eye candy!
Ieri a murit Vaclav Havel. Citiți aici un feature interesant despre el (dacă nu ați citit deja ce am scris și noi, evident).
Foarte intereant de citit este și acest top al celor mai supraestimate cărți ale anului 2011. Steve Jobs e și el pe acolo!
Jonathan Safran Foer ne vorbește și el de cărțile lui preferate de anul ăsta.
A murit, din păcate, și George Whitman, cel care a fondat în 1951 celebra cafenea din Paris, Shakespeare and Company, unde și-au petrecut la un moment dat timpul autori ca Allen Ginsberg, Henry Miller, Anaïs Nin sau William Burroughs.
În ton cu vremea de afară, un top ai celor mai întunecați eroi și eroine. Și o listă de 10 romane satirice care te vor învăța să supraviețuiești în viitor.
The Guardian și-a întrebat cititorii care sunt ospățurile lor preferate din literatură. Aflați aici ce au răspuns. Ale voastre care ar fi?
Știați că Martin Sheen a narat un audiobook scris de Dalai Lama? Aici citiți un interviu cu președintele nostru fictiv preferat.
Cu mai puțină legătură cu cărțile, dar nu mai puțin interesant: un interviu cu Gillian Anderson (Scully, din Dosarele X, vă mai amintiți?) și despre cum s-a reinventat prin teatrul londonez.