O zi friguroasă, un ceai cald şi o carte bună e scenariul des întâlnit iarna. Adevărul este că, atunci când inima ţi-e încălzită de textul minunat al unei cărţi, de personaje de care simţi că te îndrăgosteşti, iar trupul e încălzit de infuzii deliciase de plante aromate, temperaturile scăzute din termometre parcă nu mai contează.
V-am spus deja că sunt o împătimită băutoare de ceai, despre beneficiile lui sunt convinsă că ştiţi, despre idei de cadouri pentru prietenii pasionaţi de citit şi băutori de ceai am mai scris. Dar, cum sunt sigură că mulţi dintre voi combină aceste plăceri şi din ritualul de lectură nu lipseşte cana cu ceai, mă gândesc că nu strică niciodată să mai vedem ceva accesorii, obiecte sau cărţi care au legătură cu miraculoasa licoare. Şi apoi, cum despre decembrie se spune că e luna cadourilor, de ce nu ne-am face singuri câteva daruri faine, pe care sigur le merităm?
Abundă pe internet (în special pe tumblr), imagini frumoase în care stau alături cărţi şi căni de ceai şi care ne îmbie să încercăm cât mai repede o astfel de combinaţie în casele noastre. Înfăşuraţi în pleduri călduroase, putem avea dimineţi şi seri dulci-acrişoare cu miere, lămâie şi literatură.
Semnele de carte se pot adapta situaţiei şi cănile de ceai îşi fac loc şi între pagini, ca să ne reamintească în mod plăcut unde am rămas cu cititul. Ca lucrurile să fie şi mai interesante, vă puteţi pune talentul şi îndemânarea la treabă şi să le confecţionaţi chiar voi. Nu pare deloc greu, după cum puteţi vedea aici (sursa imaginilor de mai jos).
Nici suporturile pentru cărţi nu se lasă mai prejos şi îşi găsesc loc pe rafturi sub formă de căni şi ceainice.
Sunteţi mereu în căutare de mici obiecte de mobilier ingenioase, care să dea o notă aparte şi un aer şic oricărei încăperi? Ce ziceţi de o minibibliotecă formată din rafturi-ceşti sau de o măsuţă pentru ceai sub forma unei stive de cărţi?
Din ce bem ceaiul? Din fericire, când vine vorba despre ceainice, ceşti sau căni inspirate de cărţi sau sub forma unora, avem de unde alege. N-ar fi prima dată când vă arătăm cu ce vă mai puteţi îmbogăţi colecţia. Iarna asta puteţi savura un ceai din recipiente inspirate de romanele lui Jane Austen, de exemplu sau din căni imprimate cu imaginea unor romane, ca să nu mai vorbim de ceaiul magic picurat din cărţi de porţelan.
O idee tare drăguţă de coperte noi pentru protecţia cărţilor noastre e cea care ne arată cât de bine le-ar sta unor povestiri într-o cană mare de ceai.
Să nu uităm nici de simpaticele postere cu citate şi îndemnuri, care bine puse în valoare, pot fi nişte obiecte de decor inspirate, ce vor atrage privirea persoanelor care vă trec pragul. Dacă nu ştiau până atunci, vor afla că au intrat în casa unui iubitor de cărţi şi băutor de ceai şi vor avea astfel o idee despre ce ar putea aduce în dar la următoarea vizită.
Dacă tot am amintit de daruri, bijuteriile sunt mereu binevenite. Iată una care îmbină în mod armonios literatura cu licoarea aromată, căci o porţiune de text din Peter Pan ne invită la o aventură şi un ceai în Neverland. Aveţi grijă totuşi ce plante folosiţi, n-aş vrea să zburaţi prea departe.
Şi cum nu pot încheia fără să amintesc şi de o carte ce are legătură cu subiectul, iată una deosebit de frumoasă, în care vom găsi sfaturi despre cum să organizăm un tea party senzaţional: The Vintage Tea Party Book, de Angel Adoree. Urmând reţetele şi recomandările din paginile ei, ne putem invita prietenii la o petrecere elegantă, în stilul anilor ’50 poate, unde să povestim ce cărţi am mai citit, la o ceaşcă de ceai de iasomie şi prăjituri cu cremă de lămâie şi levănţică.
Sursă foto principală