O zi friguroasă, un ceai cald şi o carte bună e scenariul des întâlnit iarna. Adevărul este că, atunci când inima ţi-e încălzită de textul minunat al unei cărţi, de personaje de care simţi că te îndrăgosteşti, iar trupul e încălzit de infuzii deliciase de plante aromate, temperaturile scăzute din termometre parcă nu mai contează.

V-am spus deja că sunt o împătimită băutoare de ceai, despre beneficiile lui sunt convinsă că ştiţi, despre idei de cadouri pentru prietenii pasionaţi de citit şi băutori de ceai am mai scris. Dar, cum sunt sigură că mulţi dintre voi combină aceste plăceri şi din ritualul de lectură nu lipseşte cana cu ceai, mă gândesc că nu strică niciodată să mai vedem ceva accesorii, obiecte sau cărţi care au legătură cu miraculoasa licoare. Şi apoi, cum despre decembrie se spune că e luna cadourilor, de ce nu ne-am face singuri câteva daruri faine, pe care sigur le merităm?

Abundă pe internet (în special pe tumblr), imagini frumoase în care stau alături cărţi şi căni de ceai şi care ne îmbie să încercăm  cât mai repede o astfel de combinaţie în casele noastre. Înfăşuraţi în pleduri călduroase, putem avea dimineţi şi seri dulci-acrişoare cu miere, lămâie şi literatură.

tumblr_mdpic8ZFiW1qzumepo1_500sursa

tumblr_mvcedrJb1l1qb5t88o1_500sursa

Semnele de carte se pot adapta situaţiei şi cănile de ceai îşi fac loc şi între pagini, ca să ne reamintească în mod plăcut unde am rămas cu cititul. Ca lucrurile să fie şi mai interesante, vă puteţi pune talentul şi îndemânarea la treabă şi să le confecţionaţi chiar voi. Nu pare deloc greu, după cum puteţi vedea aici (sursa imaginilor de mai jos).

teacup-bookmark-014

teacup-bookmark-018

Nici suporturile pentru cărţi nu se lasă mai prejos şi îşi găsesc loc pe rafturi sub formă de căni şi ceainice.

il_570xN.463668193_srmosursa

prod_23800_3320sursa

Sunteţi mereu în căutare de mici obiecte de mobilier ingenioase, care să dea o notă aparte şi un aer şic oricărei încăperi? Ce ziceţi de o minibibliotecă formată din rafturi-ceşti sau de o măsuţă pentru ceai sub forma unei stive de cărţi?

tumblr_mvxyv1gd4E1qlariio1_500sursa

tumblr_m8jtx8Imw21rnvzfwo1_500sursa

Din ce bem ceaiul? Din fericire, când vine vorba despre ceainice, ceşti sau căni inspirate de cărţi sau sub forma unora, avem de unde alege. N-ar fi prima dată când vă arătăm cu ce vă mai puteţi îmbogăţi colecţia. Iarna asta puteţi savura un ceai din recipiente inspirate de romanele lui Jane Austen, de exemplu sau din căni imprimate cu imaginea unor romane, ca să nu mai vorbim de ceaiul magic picurat din cărţi de porţelan.

il_570xN.402594383_gpgtsursa

tumblr_mkmrk7tt4B1qzhokmo1_500sursa

BooksTea-Teapotsursa

O idee tare drăguţă de coperte noi pentru protecţia cărţilor noastre e cea care ne arată cât de bine le-ar sta unor povestiri într-o cană mare de ceai.

tumblr_mf8bk0TziR1rs8b72o1_500sursa

Să nu uităm nici de simpaticele postere cu citate şi îndemnuri, care bine puse în valoare, pot fi nişte obiecte de decor inspirate, ce vor atrage privirea persoanelor care vă trec pragul. Dacă nu ştiau până atunci, vor afla că au intrat în casa unui iubitor de cărţi şi băutor de ceai şi vor avea astfel o idee despre ce ar putea aduce în dar la următoarea vizită.

original_drink-tea-and-read-books-illustration-print (1)sursa

il_570xN.519336653_4vwnsursa

Dacă tot am amintit de daruri, bijuteriile sunt mereu binevenite. Iată una care îmbină în mod armonios literatura cu licoarea aromată, căci o porţiune de text din Peter Pan ne invită la o aventură şi un ceai în Neverland. Aveţi grijă totuşi ce plante folosiţi, n-aş vrea să zburaţi prea departe.

il_570xN.533725987_fwuosursa

Şi cum nu pot încheia fără să amintesc şi de o carte ce are legătură cu subiectul, iată una deosebit de frumoasă, în care vom găsi sfaturi despre cum să organizăm un tea party senzaţional: The Vintage Tea Party Book, de Angel Adoree. Urmând reţetele şi recomandările din paginile ei, ne putem invita prietenii la o petrecere elegantă, în stilul anilor ’50 poate, unde să povestim ce cărţi am mai citit, la o ceaşcă de ceai de iasomie şi prăjituri cu cremă de lămâie şi levănţică.

B1sursa

DSCF7505sursa

Sursă foto principală

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *