Iubesc luna mai pentru mai multe motive. Primul dintre ele ar fi că cea de-a cincea lună a anului începe bine, cu o zi liberă, numai bună de citit Ghidul leneşului, de exemplu. Apoi, trei zile şi trei nopţi (nu consecutive) pot să petrec ca fata împăratului la nunta ei de pomină, căci datorită numelor şi a zilei de naştere am motive să tot sărbătoresc. Şi nu în ultimul rând, cum să nu-mi placă această lună de primăvară plină de culoare şi căldură, care ne trece graniţa cu vara?

Ei bine, zilele astea au stricat tabloul luminos de început de mai, cu ploile lor interminabile şi temperaturi de-a dreptul enervante. Mi-am propus însă să nu mă las demoralizată de nesuferita asta de vreme, să ignor cu desăvârşire meteorosensibilitatea şi să mă bucur ca întotdeauna de sosirea ultimei luni de primăvară.

Ieri, udă de ploaie, zgribulită şi cu frigul în oase am încercat să mă încălzesc cu un exerciţiu mental în care trebuia să-mi imaginez că afară e soare şi e vorba de o ploaie caldă şi scurtă de vară, din cele care împrospătează aerul şi care fac posibilă apariţia curcubeului. N-a prea funcţionat, însă am rămas în minte cu imaginea unui splendid curcubeu pe care m-am gândit că n-ar fi rău să-l putem aduce în casă, în moduri ce au legătură cu pasiunea noastră pentru cărţi. Măcar înăuntru luna mai să-şi facă de cap cu multă culoare şi veselie!

Obişnuiesc să-mi aşez cărţile după genuri, autori sau alt criteriu, dar nu ţinând cont de culoarea lor. Se pare însă că sunt persoane (am descoperit chiar şi un grup pe flickr numit Rainbow of Books) care preferă modul acesta de aranjament şi îşi dedică timp şi răbdare realizării lui. Ştiu, nu e practic, dar un colţişor amenajat în culori ce amintesc de curcubeu, măcar aşa, de amorul artei, poate fi chiar simpatic.

cărţi în culorile curcubeului

rafturi pentru cărţisursa celor două imagini

bookshelfsursa

Boden-visual-merchandising-02sursa

feng-shui-bookshelf_3sursa

Dacă nu aveţi cărţi în culorile potrivite, vă puteţi orienta către piese de mobilier care să asigure un impact vizual asemănător, precum această mică bibliotecă din lemn, creaţie Matt Blatt (imaginea e de pe site-ul magazinului).

Rainbow-Bookshelf-Small

Nu e neapărat nevoie să cheltuim bani mulţi pe produse de designer, putem să ne punem îndemânarea şi imaginaţia la lucru şi să creăm chiar noi nişte rafturi de efect de ceea ce găsim prin casă. Ce ziceţi de aceste lădiţe frumos vopsite?

IMG_2052-560x507

sursa

Dacă tot am ajuns la capitolul DIY, am putea încerca să confecţionăm şi coperte pentru cărţi pe care să se regăsească o explozie de culoare asemănănătoare curcubeului.

RainbowJuniperBookssursa

coperte cartesursa

Să nu uităm nici de suporturile pentru cărţi, în culorile sau sub forma curcubeului vor anima orice raft sau bibliotecă.

il_570xN.252366839sursa

suport cărţisursa

suport pentru cărţi curcubeusursa

După ce am avut grijă de cărţi, să nu neglijăm nici revistele şi să le oferim un suport multicolor precum cel creat de designerul danez Niels Kjeldsen, numit Magazine Globe (sursa aici).

140158_2_600

Sursă imagine principală

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Un comentariu
  1. aura

    Am avut ocazia să intru într-o bibliotecă(publică) așezată pe culori. Pe scurt: cromoterapie. 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *