Întâi și întâi, sper că ați fost cuminți și Moșul va umplut ghetele cu cărți bune 🙂 Noi, ca de obicei, vă dăm de citit o mulțime de chestii interesante de pe web, cu și despre cărți.

Și trecem la președintele Obama, care s-a dus săptămâna asta la cumpărături cu fetele lui. Aflați aici cu ce cărți s-a întors acasă.

Avem un alt interviu cu Chuck Palahniuk, de data asta pe io9, unul cu Arundhati Roy și, last but not least, unul cu Leonard Cohen.

O veste care poate fi și bună și rea: toate operele lui William Faulkner vor fi ecranizate. HBO a cumpărat drepturile. Aceeași soartă o va avea și London Fields, de Martin Amis. Din aceeași categorie, o altă veste, aceea că operele lui Ray Bradbury vor fi în sfârșit transpuse în format electronic, după ce ani de-a rândul autorul s-a opus acestui lucru.

Science fiction-ul: soluția crizei economice? Nu ne-ar mira, autorii de SF au propus mereu economii alternative care ar putea funcționa.

Top: 10 eseuri care merită citite. Și o listă de citate faine, cu și despre cărți, chiar de la scriitori.

Ai prieteni care nu citesc? Pentru a-i convinge, fă-le cadou una din cărțile astea.

Te-ai întrebat vreodată cum arată o bibliotecă de scriitor?

Se întâmplă și la case mai mari: un candidat pentru funcția de președinte în Mexic n-a știut să numească trei cărți care l-au influențat. Sau care i-au plăcut. Sau pe care măcar le-a citit.

Un material scurt despre caii din literatură.

Biografia lui Kurt Vonnegut scoate la suprafață un om complet diferit față de cel pe care îl cunoșteam.

Retro futurism literar (oarecum): Arthur C. Clarke era sigur că rușii or să pună primii un om pe Lună.

Și dacă tot suntem aici, iată 10 greșeli pe care le fac de obicei autorii de SF și fantasy.

De ce nu le plac japonezilor ebook-urile?

Doar ce vă povesteam zilele trecute de romanul pierdut al lui Jack Kerouac. Iată ce deja lumea l-a citit, și au apărut și recenziile.

După tot scandalul cu numele lui și Facebook, iată cum Salman Rushdie calcă în străchini și nu se jocă prea frumos pe rețelele de socializare.

Dacă v-ați gândi la (încă) un actor care să-l joace pe Allen Ginsberg, care ar fi acela? Sigur nu Daniel Radcliffe, bănuim noi. Și totuși…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *