Dacă, în termeni de cărţi-cadou, cam ştim ce i-am putea lua mamei, tatălui, prietenei, am zis totuşi că nu e de ajuns. Şi dacă vrei să le mai iei ceva sau cu totul altceva? Aşadar am căutat pe la noi, pe la alţii cadouri cu sens şi lipici pentru un bookaholic. Ia să vedem dacă le-am nimerit.

Dacă nu-i iei carte, cumpără-i un caiet. Cum spunea Dan C. Mihăilescu, să ne întoarcem la caligrafie! Iar dacă nu ne întoarcem cu totul, măcar de notat una alta între două coperte frumoase şi tot îl vei impresiona pe cadorisit, zicem noi 🙂

Un caiet care la prima vedere pare banal, dar şi simpatic, pentru că seamănă cu caietele noastre de şcoală (P.S. ale celor care au mers la şcoală înainte de ’89, că altfel trebuia să fie cu Pokemon, Superman, prinţese războinici cu ochii manga :)) Când îl deschizi, hop surpriza! Liniile dictando s-au pus de-a curmeziş, pătrăţelele de mate se scurg în vid, ai şi dictano şi mate şi foaie de desen (velină – mai ştiţi cuvântul?) pe acelaşi spread!  Caiet făcut pentru tine, dacă nici gândurile tale nu ţin cont de linii stricte, chenare fixiste 🙂

Costă 40 de lei şi îl poţi comanda de la Zwei.ro

 

Tot scotocind, mai dat peste nişte caiete care iau ochii şi celui mai anticaligraf. Toate vin de la Tourner Autre Page şi costă 50 de lei.

Copăcei, îmbrăcat în material textil, 60 file

The Color of Pomegranatas

Caleidoscop

 

Pentru bookaholicul convins sau bookaholicul eco, se impune un caiet mini-agendă din hârtie reciclată manual, de la alre cărţi şi caiete vechi:

Costă 70 de lei la Atelierul de Carte.

 

Şi dacă, să zicem, ştii că îi plac tablourile sau spunea ceva de un perete prea gol? Şi dacă, să zicem, îi place Alice în Ţara Minunilor? Răspunsul este:

Alice în Ţara Minunilor, un print creat de artista Mădălina Andronic.
De la 65 lei prin Atelierul de Print.

 

Să vorbim despre felicitări. Am găsit unele ideale mai ales pentru nostalgicii Bucureştiului vechi. Felicitări retro, din ceramică cu fotografie inserată, de care nu veţi găsi pe toate drumurile, spre deosebire de cele crăciuneşti şi atât. De dat alături de Bucureştiul interbelic , al Ioanei Pârvulescu.

Le poţi comanda de la Diades. La interior au  o pagină pe care să-şi scrii urările, exact ca o cărticică.

 

Apropo de cărticele, de cutii sub formă de cărţi ce ziceţi, ca să se asorteze pe raft 🙂

Costă de la 95 de lei, la Diades.

 

Cauţi un ceas? Ar fi util acum la an nou, planuri noi etc. Şi mai frumos ar fi să-l faci singurel dintr-o carte veche cu coperte groase (vezi aici cum sau aici).

Îl poţi comanda aici, iar pentru alte modele de ceasuri din cărţi vezi şi lista noastră.

 

Nu ştim bookaholică care să nu se dea în vânt după genţi şi gentuţe, aşadar ne-am conformat:

Poşetă handmade din carte reciclată artistic de Alina Ene, de la Coolta. Cercetaţi toate modelele 🙂


Costă 18 dolari şi reproduc cele mai frumoase coperte. Le poţi comanda prin Out of print clothing. Dar mai găseşti sugestii şi aici, plus invitaţia şi tutorialul de a purcede la a-ţi coase propria book bag.

 

O veioză de citit nu ar strica nimănui, mai ales dacă vine sub o formă haioasă. Chiar astăzi am văzut-o într-un articol cu cadouri funny, iar noi v-am vorbit de ea aici. Dar nu e singura veioză de făcut cadou unui bookaholic, ia uitaţi-vă la acestea făcute din cărţi.

Costă 80 de dolari pe Emmo Home.

 

Virăm şi mai mult înspre accesorii: semne de carte. Toată lumea are nevoie de ele!

Poate fi comandat de aici. Iar pentru alte idei de accesorii simpatice vezi şi lista noastră.

 

Şi pentru că, mai nou, toată lumea are Mac, Ipad, Iphone, îi veţi convinge uşor că cel mai bine le stă gadgeturilor în coperte de carte vechi.

Superba copertă de MacBook costă între 79,99 şi 99,99 dolari. Foarte rezistentă şi safe. Le poţi comanda aici.

Coperta-husă pentru iPad poate fi folosită şi ca suport atunci când citeşti. Costă 69,99 dolari.

 

Şi cum cărţile merg cel mai bine cu pisici, cum cărţi are destule, mergeţi la ea sau el cu o pisică-sticker, să-i ţină de urât din colţul camerei preferat 🙂

Sticker-ul pisică aşteaptă la Intro.

 

Ia spuneţi ce v-a plăcut mai mult?

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *