Bill Murray, Christopher Walken, Ben Kingsley, Lupita Nyong’o, Idris Elba, Scarlett Johansson sunt printre cei care dau un ton aparte noii ecranizări Disney a „Cărţii Junglei” şi, alături de debutantul Neel Sethi, fac din noua peliculă un clasic al timpurilor noastre moderne.

Filmul „The Jungle Book / Cartea Junglei” este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 15 aprilie 2016, fiind distribuit în format 3D (subtitrat şi dublat), IMAX 3D și 4DX 3D (subtitrat).

„Colonelul” Bagheera şi protectoarea Raksha
Mowgli e doar un băiat speriat, abandonat în junglă, care creşte într-o haită de lupi, în mijlocul celor mai de temut animale de pe Pământ. În rolul puiului de om îşi face magistral debutul cinematografic Neel Sethi, un puşti de 12 ani, ales de producătorii Disney din 2.000 de adolescenţi. „Neel a fost unul dintre ultimii puşti care au venit la probe şi când l-am văzut am simţit imediat că are calităţile emoţionale şi fizice necesare să îl joace pe Mowgli”, spune regizorul Jon Favreau.

În jungla deasă şi plină de pericole, Mowgli nu s-ar fi putut descurca, însă, fără ajutorul de nădejde al panterei Bagheera. Cum pantera l-a salvat pe copil de la moarte şi l-a dus lupilor să îl crească, între cei doi există o legătură puternică, ca între un mentor şi un discipol. Bagheera e personajul de la care puiul de om învaţă regulile junglei, o panteră şmecheră şi deşteaptă, căreia îi dă viaţă celebrul Ben Kingsley, deţinător al unui premiu Oscar pentru rolul din „Gandhi”.

©2015 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

©2016 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved

„Kingsley a adus eleganţă şi rafinament personajului, dar şi fermitate”, spune regizorul. Iar multipremiatul actor comentează că a simţit din start că trebuie să găsească propriul cârlig ca să apuce personajul. „Am decis că rolul curge în aşa direcţie încât l-am simţit pe Bagheera ca un colonel în armată. E foarte uşor de recunosct după felul în care vorbeşte şi se comportă”.

Raksha, o lupoaică iubitoare, are grijă de Mowgli din prima clipă în care îl aduce Bagheera. Cea care îi dă vocea tandră şi puternică este nimeni alta decât Lupita Nyong’o, deţinătoare a unui premiu Oscar pentru rolul din „12 ani de sclavie”. „Îmi ador personajul. E mama universală, protectoare. Cuvântul Raksha chiar înseamnă protecţie în Hindi. M-am identificat cu dorinţa ei de a proteja un copil care nu îi aparţine, dar pe care îl adoptă instant”, spune actriţa.

Fiorosul Shere Khan şi seducătoarea Kaa
Tigrul bengalez Shere Khan e foarte circumspect când vine vorba de oameni, pentru că a fost victima lor. Aşa că nu e nici un secret că nu îl place pe Mowgli şi nu şi-l doreşte în junglă. Shere Kan caută să se răzbune pe om, aşa că Mowgli e cel care suferă consecinţele şi se vede nevoit să plece din singurul cămin cunoscut – jungla.

©2106 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved

©2016 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved

Cine altcineva putea să fie în spatele tigrului bengalez decât Idris Elba, deţinător al unui Glob de Aur pentru rolul din „Luther”? Ca să găsească exact tonul potrivit pentru personaj, spune actorul, s-au derulat negocieri serioase cu regizorul Jon Favreau. Însă avantajul lui Idris Elba a fost că este o prezenţă impozantă, iar asta se resimte în vocea sa. „Are o voce gravă, ca de oţel, cu un timbru puternic, amplu”, spune regizorul.

Cât despre şarpele ispitelor, Kaa, de data aceasta producătorii au ales o voce feminină, chiar dacă spiritul şarpelui original e masculin. Seducătoarea Scarlett Johansson e vocea din spatele ispitei, aleasă tocmai datorită filmului „Ea”, unde rolul ei e numai voce. „Pentru mine a fost o ocazie de neratat să joc rolul şarpelui aşa cum îl vede Jon Favreau. În această ecranizare Kaa îl seduce pe Mowgli cu vocea şi poveştile ei”, spune actriţa.

©2015 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved

©2016 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved

Miticul Baloo
Baloo, un urs simpatic, dar cam libertin şi boem, apare în scenă când Mowgli e alungat din junglă, jucând rolul de mentor al puştiului în afara zonei lui de confort. „E un gânditor subversiv. Nu e chiar genul de personaj care se integrează în societatea junglei, mai ales că are propriile reguli şi îl încurajează pe Mowgli să facă la fel”, explică rezigorul Jon Favreau.

În spatele miticului personaj stă nimeni altul decât Bill Murray, un actor rebel, plin de farmec şi de umor, exact cum e Baloo. Jon Favreau, un mare fan al actorului, îşi dorea de ceva vreme să poată lucra cu el, dar Bill Murray era mereu prins cu alte filme. De data aceasta, însă, când Murray a auzit în ce constă oferta regizorului, n-a putut-o refuza. „Bill e înnebunit după Baloo”, explică Favreau, iar actorul completează că e mare fan al lui Rudyard Kipling – autorul „Cărţii Junglei” – şi că a citit povestea de 22 de ori.

©2106 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved

©2016 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved

Galeria de personaje exotice e completată cu Regele Louie, şeful coloniei de maimuţe sălbatice, un animal puternic şi care vrea cu orice preţ să afle de la Mowgli secretul focului. Legendarul actor Christopher Walken e cel care îi conferă cimpanzeului iconica voce inconfundabilă. „A fost nemaipomenit să lucrez cu Christopher Walken. E fermecător şi răbdător, dar are şi un grad de imprevizibilitate în tot ce face”, spune regizorul Jon Favreau.

Trailere:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *