Ipostazele zilnice ale bookaholicului din aprilie nu puteau fi decât despre sărbătorile pascale, cele care domină, într-un fel sau altul, întreaga lună – mai ales că anul acesta se suprapune Paștele ortodox cu cel catolic. Ca de obicei, așteptăm zilele de sărbătoare atât pentru ceea ce înseamnă pentru fiecare dintre noi din punct de vedere religios, cât și pentru că sunt o ocazie nemaipomenită pentru a ne întâlni cu cei dragi și a face ceea ce iubim: să citim (și, nu-i așa?, mereu ne facem iluzii că vom mai recupera din listele de lecturi pe care le-am tot plănuit).

Înainte de a ajunge propriu-zis la momentele pe care le visăm cu ochii deschiși, fiecare bookaholic trebuie să treacă printr-un soi de mini-purgatoriu: primăvara și sărbătoarea creștină a Paștelui ne „forțează” să ne reevaluăm prioritățile, să ne punem rezoluțiile în practică, să facem ordine în minte, casă și-n viață, vorba aceea. Așa că stropul de energie care ne-a rămas îl alocăm, pe ultima sută de metri, acestor scopuri: facem curățenii generale din care ne alegem mereu cu febră musculară, gătim pentru cei apropiați, alergăm după cadouri pe care le aduce, mai nou, Iepurașul, încercăm să ne impunem ritmuri noi, punem borne pe care nu le-am trecut până acum, luăm decizii pentru viitor. Și apoi nu ne dorim decât să luăm o pauză de la tot.

Am încercat să surprindem prin două ilustrații (realizate de Ana Preduș) acest mix copleșitor, dar și plin de optimism de dinainte de (și, de ce nu?, din timpul) Paște. Prima ilustrație folosește două simboluri pascale – oul încondeiat și iepurașul, reinterpretate -, pe când a doua aduce în prim plan pasiunea noastră, înc(K)ondeiată: cartea. Volumul nu a fost ales întâmplător: Magia ordinii, de Marie Kondo, e strâns legat de transformarea locuinței personale, care atrage după sine schimbarea stilului în care trăim și vedem viața. Altfel spus, e în ton cu mini-purgatoriul anual despre care vorbeam mai devreme.

Sperăm să vă placă episodul de luna aceasta. Să aveți sărbători line și senine, cu lecturi pe gustul vostru, iar iepurașul să vă aducă în dar cărți minunate!


Ipostaze zilnice ale bookaholicului este o rubrică ilustrată de Ana Preduș pentru Bookaholic.ro. Materialele nu pot fi preluate fără menționarea creditului și a sursei. 

Un comentariu
  1. Alida

    Tot imi propun sa cumpar cartea Magia ordinii, dar cred ca ceva ma opreste! Poate frica ca ma apuc sa afc asa o ordien in casa si in viata de nu o sa ma mai recunosc. Ce dragut e oul cu urechi!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *