În urmă cu o lună, dădeam drumul unei noi rubrici, Ipostazele zilnice ale bookaholicului, ilustrată de Ana Preduș. Primul episod era legat de plimbatul patrupedului din dotare și încercarea de a citi până și în acest context. Al doilea episod este apropiat de sărbătorile de iarnă, așa că nu puteam găsi o ocazie mai bună pentru a ne exprima, încă o dată, singura noastră dorință în zilele libere: să citim. 🙂

Nu știu voi cum sunteți, dar eu am „moștenit” de la părinți și rude obiceiul acela nesuferit cu întorsul casei cu susul în jos înaintea sărbătorilor mari, care ne fragmentează anul, cu numele de „curățenie generală”. Așa că, cel târziu înainte de Crăciun (sau Paște), mă încăpățânez să îmi consum ultimele fărâme de energie mutând mobila de colo-colo, pentru a vâna praful și a reîmprospăta aerul apartamentului în care locuiesc, șterg ferestrele, rearanjez cărțile în bibliotecă… în fine, ați prins ideea. Abia după aceea mă ocup de brad și decorarea adecvată sezonului.

Totul, cu gândul ascuns că, atunci când apartamentul va arăta așa cum îmi doresc să arate după un an haotic, voi avea liniștea necesară să fac un singur lucru: să citesc. La căldură, neîntreruptă de nicio urgență, cât e ziua (ori noaptea) de lungă. Mai ales că, până la zilele acelea de Crăciun, teancurile de cărți se tot strâng, iar listele de lecturi devin insuportabil de mari.

Chiar dacă scenariul de mai sus e diferit pentru voi, sunt convinsă că, după oboseala acumulată peste an, și singura voastră dorință de sărbători este aceasta, de a sta cu nasul în cărți, în intimitatea casei voastre. Nu-i așa? 🙂

(Click pentru a mări imaginea.)

craciun-bookaholic


Ipostaze zilnice ale bookaholicului este o rubrică ilustrată de Ana Preduș pentru Bookaholic.ro. Materialele nu pot fi preluate fără menționarea creditului și a sursei. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *