Dacă personajele noastre preferate din literatură ar vrea să facă un cadou, cu siguranță ar găsi ceva potrivit la prietenii noștri de la Biscuit, locul unde găsești multe răsfățuri gourmet, aromate, accesorii chic, mici obiecte de decor sau tot felul de obiecte care ne fac viața mai frumoasă. De aceea, puși în dilema alegerii, ne-am întrebat și noi: ce cadou ar face?

În primul rând, să vă spunem premiile – avem cinci pachete gourmet, fiecare dintre ele conținând o cutie cu discuri de ciocolată cu chilli și lime, un mix Herbes du Provence de sare și ierburi aromate și un ceai verde sau oolong din Taiwan de pe celebra Formosa Valley.

Pentru a câștiga aceste minunății, vă punem imaginația și simțurile la încercare. Gândește-te la Ana Karenina, la Marele Gatsby, la James Bond sau la orice alt personaj literar pe care îl iubești. Apoi imaginează-ți că personajul tău vrea să-i cumpere un cadou special persoanei iubite. Ce produse de pe Biscuit ar alege? Uită-te cu atenție, pune-te în pielea lui și scrie-ne un comentariu unde ne spui alegerea făcută și o argumentezi.

Cele mai interesante cinci răspunsuri vor primi premiu. Pentru că, și-n cărți și-n viață, lucrurile sunt ba dulci, ba sărate, dar întotdeauna foarte aromate. Vă așteptăm răspunsurile până duminică, 7 octombrie marți, 9 octombrie. Succes și inspirație!

Câștigători:

Andreea S
Daiana M
Oana Salcudean
Laura Vasi
Andra

Și, pentru toți ceilalți și comentariile lor inspirate, o surpriză de la Biscuit: un voucher de reducere de 10%! Cumpărături plăcute!


freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


16 comentarii
 1. Gabriela Pistol

  Buna,

  Noul meu personaj preferat este, de vreo saptamana, Aomame, din romanul 1Q84, al unui mai vechi pereferat al meu, Haruki Murakami.
  Dar mai bine va zic despre Aomame decat despre gusturile mele (eu as alege un vin rosu demisec si crackers asortati, dar asta-i alta poveste).
  Aomame ar alege SAMPANIE KRUG GRAND CUVEE http://www.biscuit.ro/gastronomie/Sampanie-Krug-Grand-Cuvee.html, pentru a i-o face cadou lui Tengo. Nimeni nu se rasfata mai bine ca ea – chiar daca in cele mai multe zile se imbraca in training si preda arte martiale, atunci cand vrea sa se simta femeie, merge pana la capat – cu moftul, pofta si rasfatul 😉 Dar si mai mult decat pe sine, stie sa il iubeasca pe Tengo, asa ca ar alege ceva unic. Asta cu toate ca i-ar fi greu, fiindca nu e nimic “de serie”la Biscuit 🙂

  Reply
 2. Andra :)

  Cred că spirituala Bridget Jones ar fi încântată să cumpere câte ceva de pe Biscuit pentru o cină romantică în compania lui Mr. Darcy, mai ales că gătitul nu este punctul ei forte. O cutie de bunătăţi FESTIN, cu foie gras, raţă confiată, hribi, terină şi, bineîneles, un vin bun, ar reuşi cu siguranţă să o scoată din dilema „ce surpriză să pregătesc pentru Mark??”. Desigur, alegerea nu este întâmplătoare: cu delicateţurile franţuzeşti Bridget vrea să-i sugereze subtil iubitului ei că o vacanţă în Franţa ar fi perfectă pentru a-şi sărbători iubirea.

  În plus, Bridget e hotărâtă ca la următoarea cină să pregătească ea însăşi gustări delicioase pentru iubitui ei, aşa că o să-şi cumpere şi o carte de bucate pe înţelesul tuturor, DUCASSE MADE SIMPLE BY SOPHIE, cu care speră să nu mai dea greş.

  A doua zi, dimineaţa, răsfăţul va continua cu un ceai verde şi petale de flori THE DU HAMMAM, în compania unor biscuiţi delicaţi ARTISAN, în timp ce îşi vor pune la punct planurile pentru mica escapadă în Franţa 🙂

  PS: Şi, desigur, cum ar putea să rateze Bridget minunatul cântar de baie CHIC? 😀

  Reply
 3. Vezeteu Roxana Diana

  Stefan Gheorghidiu alege sa-i ofere iubitei sale, Ela, ceaiul verde. Ceaiul este aici mai mult leacul problemelor existentiale, licoarea sufletelor tari, si mai putin a starilor de boala ale trupului, aceasta entitate care in opinia lui Stefan Gheorghidiu este egala cu o coca moale pusa la dospit. Lucrurile simple sunt caracteristice oamenilor cu teluri inalte.A alege ceaiul inseamna a iubi luciditatea, a nu suporta betia si banalitatea, a avea mii de intrebari dar si raspunsuri infinite. Stefan alege ceaiul pentru ca nu stie nimic despre ziua de maine si vrea sa ofere mai putin pentru a nu lasa urme prea adanci in sufletul Elei… dar banuieste ca intr-o zi va pleca si va uita totul si mai presus de orice… nu va mai putea minti….Ela este atrasa de lumea mondena a Bucurestiului, insa S. Gheorghidiu prefera studiul si analiza indelunga si discutiile interminabile in atmosfera unui spatiu restrans. Aroma ceaiului cald de acasa i se va dovedi pe campul de lupta un adevarat inchizitor al gandurilor….

  Reply
 4. ElizaB

  -Frankenstein, creatia pe care mi-o doream perfecta, e un esec!
  -Poate ca… Poate ca atentia mi-a fost inselata si adevaratele surse ale creatiei nu sunt nicidecum cele pe care mi le-am inchipuit…
  Si in acel moment privirea ii cazu pe Hario, rasnita de cafea, pe care o primise in ajun.
  -O cafea, leacul sufletelor tulburate
  Dar in timp ce prepara un Rub Nomu, cafeaua sa preferata, cu bucatele de ciocolata Mulu Silk, nu doar simturile lui fura trezite de minunata aroma…
  Si el, creatia ratata, se trezi la viata, o noua viata, o viata a simturilor si nu doar a carnii. Un cadou neasteptat venit nu din negurile noptilor de cercetare si experimente ci din bucuria pe care micile placeri le pot oferi.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *