Sunt sigură că Roma, vechiul şi frumosul oraş italian, găzduieşte o mulţime de librării interesante despre care merită scris, dar astăzi vă propun să ne oprim atenţia asupra uneia: Libreria del Cinema. Aşa cum sugerează şi numele, cocheta librărie e dedicată cărţilor despre lumea cinematografiei, lucru care încântă deopotrivă pe iubitorii de carte şi film. După o vizită la studiourile Cinecittà, cu gândul la Mastroianni sau superba Sophia Loren, librăria din Via dei Fieneroli 31/d e locul potrivit în care să poposim.

Ideea unei astfel de librării a luat naştere în 2004 şi a aparţinut unui grup de persoane care aveau legătură cu lumea cinematografiei, precum actori, producători, dar şi câţiva editori. Scopul lor a fost acela de a crea un loc în care iubitorii de cinema să poată schimba idei, să-şi poată prezenta proiectele şi evident, să afle lucruri noi despre filme şi actori îndrăgiţi, prin intermediul cărţilor.

sursa

Micuţa librărie e decorată simplu şi cu bun gust, cu fotolii patinate şi pian, totul sub lumina caldă a lămpilor de interior. Majoritatea cărţilor sunt în limba italiană, dar se găsesc şi volume în engleză. Pe rafturile albe vom întâlni biografii, scenarii, cărţi despre istoria cinematografiei, cărţi tehnice despre editarea de sunet şi multe altele. Magazinul e împărţit în trei spaţii diferite: librăria propriu-zisă, o cameră cu o bogată colecţie de DVD-uri şi o cafenea.

sursa

sursa

sursa

De-a lungul timpului, librăria a promovat diverse activităţi culturale, precum vizionări de documentare sau scurtmetraje, seri de lectură sau muzicale şi a fost gazdă a unor secţiuni ale festivalurilor naţionale de film. Profesionişti ai cinematografiei italiene sunt frecvent invitaţi aici pentru discuţii libere sau adevărate cursuri despre realizarea unui film.

sursa

După ce aţi cumpărat cărţi şi DVD-uri, nu vă grăbiţi să plecaţi! Trebuie să vă opriţi şi la cafenea, pentru că, pe lângă ceaiuri şi cafele, găsiţi aici şi cele mai bune sortimente de brânzeturi şi vinuri din diverse regiuni ale Italiei.

sursa

Până la urmă, Libreria del Cinema se dovedeşte a fi nu doar un loc din care cumperi cărţi şi atât, ci un loc unde, într-o atmosferă plăcută, poţi întâlni oameni cu aceleaşi pasiuni, cu care să împărtăşeşti idei la un pahar de vin, bucurându-te din plin de la dolce vita.

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *