Reluăm Ipostazele zilnice ale bookaholicului, ilustrate de Ana Preduș, cu un episod strâns legat de luna martie, de cele mai mari proteste pe care le-a văzut România de mulți ani încoace și de investigațiile jurnalistice recente, care au fost în atenția publicului în ultimele săptămâni (cum ar fi cele realizate de Rise Project – vezi aici). 

Rubrica de față a pornit de la aceste întrebări: „În ce ipostaze regăsim bookaholicul zi de zi? Dacă urmărim un cititor pasionat, în ce contexte îl găsim? Unde citește bookaholicul, mai ales când nu are vreme ori când nu poate să se desprindă de cartea pe care a început-o?”. Ni s-a părut firesc, așadar, să îmbinăm de data aceasta contextul în care am regăsit mulți bookaholici în ultima vreme – la protestele împotriva OUG 13, apoi împotriva Guvernului care a dat OUG 13, citind (fotografii aici sau aici, de pildă), cu pancarte creative în mâini -, perioada în care suntem – începutul frumos al primăverii, luna mărțișoarelor – și toată tevatura post-proteste, cu investigații jurnalistice de amploare.

Rezultatele celor luate în considerare sunt două ilustrații cu mesaje relevante: o vulpe cu o carte sugestivă în brațe (Despre minciună, de Sfântul Augustin) și un mărțișor de cititor care a fost la proteste – am ajuns la mesajul de pe această pancartă, ușor schimbat: „Vreau un singur mărțișor/Dragnea scriitor”.

Sperăm să vă placă mărțișorul nostru. 🙂

(Click pe imagini pentru a le mări.)


Ipostaze zilnice ale bookaholicului este o rubrică ilustrată de Ana Preduș pentru Bookaholic.ro. Materialele nu pot fi preluate fără menționarea creditului și a sursei. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *