Editurile, autorii, graficienii, designerii de carte, ilustratorii din România şi Republica Moldova pot înscrie cărţi apărute în ultimul an în concursul naţional de design de carte „Cele mai frumoase cărți din România”, ediția a V-a. Înscrierile au loc până pe data de 31 august 2016.

Jurizarea va avea loc în perioada 10 – 11 septembrie la Sibiu, iar cărţile selectate vor face parte dintr-o expoziţie itinerantă în ţară şi în străinătate, precum vor reprezenta România în competiţia internaţională de design de carte Best Book Design from All Over the World, Leipzig 2016.

Membrii juriului sunt: Lia Perjovschi (artist vizual, curator) Roxana Jeler (redactor Editura ART) Arnold Estefan (artist vizual, graphic designer) Alina Şerban (editor, critic de artă, curator), Otilia Mihalcea (editor, designer de bijuterii), Dinu Dumbrăviceanu (graphic designer Faber Studio, profesor UNArte) și Annette Lucas ( graphic designer, editor), invitată din Franţa cu sprijinul Institutului Francez din Bucureşti.

Înscrierile sunt aşteptate la:

Librăria Habitus, în atenția lui Vladimir Barbu, telefon 0733 956 223, adresa Piața Mică nr. 4, Sibiu, jud.Sibiu.

În București, pot fi depuse personal la adresa: Libraria Engleză Anthony Frost, Calea Victoriei 45, Sector 1, București.

Pentru mai multe informații sau confirmarea primirii înscrierii ne puteți contacta peacasa@celemaifrumoasecarti.ro sau la numărul de telefon 0747815145 — Laura Borotea.


Cele mai frumoase cărți este un proiect cultural cu desfășurare anuală, dedicat designului de carte organizat de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură. Proiectul a fost inițiat ca platformă de dezbatere pe tema designului de carte, atât pentru profesioniștii din lumea editorială, cât și pentru designerii, graficienii independenți și publicul larg, oferind un cadru de apreciere și o perspectivă internațională.

Proiect cultural finanţat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *