De obicei, îmi place să rețin paginile la care rămân când îmi întrerup lectura și mă încăpățânez să nu pun un semn de carte; extrapolând, de cele mai multe ori îmi știu programul săptămânal pe de rost, chiar dacă e atât de schimbător – mă mândresc că, deși uit cărți, numele unor autori sau ale unor personaje, nu uit oameni, întâlniri sau task-uri. Ei bine, primăvara aceasta capricioasă mi-a cam pus capac, sunt un talmeș balmeș în libertate. 

Așa că mi-am lăsat orgoliul deoparte și am început să-mi notez ce am de făcut, să-mi pun alarme pe telefon cu o oră-două înainte să trebuiască să ajung undeva și să-mi scriu personaje, idei principale, observații pe marginea textelor pe care le citesc (deși întotdeauna am fugit de fișe de lectură). Pentru asta am avut nevoie de o agendă nou nouță, pe care mi-am cumpărat-o săptămâna trecută.

Și pentru că sunt sigură că măcar o parte dintre bookaholici se scaldă în aceleași ape, împărtășesc cu voi ceea ce am aflat de curând: nu trebuie să vă cumpărați agende simpatice, le primiți cadou de la Cărturești :), la pachet cu noile volume pe care vi le comandați online.

Promoția de bun augur a librăriei cu dichis se desfășoară în perioada 20 – 31 martie când fiecare comandă de peste 150 de lei (fie, vă puteți lua și CD-uri cu muzică sau DVD-uri cu filme, ceaiuri aromate, decorațiuni delicate etc., dar neapărat să fie și cărți, da? 🙂 ) vine la ușa voastră cu o agendă de vis, din colecţiile celor mai cunoscute branduri de papetarie din lume și un calendar. Un cadou numai bun pentru bookaholicii uituci, nu-i așa?

Dependenți de cărți cum suntem, e posibil să ne fure peisajul și oferta mare de cărți, așa că fiți pe pace, librarii Cărturești au pregătit trei tipuri diferite de branduri de agende (Moleskine, Paperblanks, Legami) și mai multe feluri de calendare. Nu primiți dubluri dacă faceți mai multe comenzi.

Haideți să și vedem despre ce este vorba.

Agende Moleskine 

Urmaşul carnetului legendar folosit de artişti şi scriitori ca Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Ernest Hemingway şi Bruce Chatwin, Moleskine este deja iconic: când îi spui numele te gândeşti imediat la dreptunghiul simplu, dar extreme de elegant, cu colţuri rotunjite şi o bandă elastică ce ţine totul laolaltă. Este perfect pentru a continua această tradiţie a inspiraţiei notate în carnetul de buzunar.

Moleskine

Agende Paperblanks

A avea la tine un carnet PaperBlanks e ca şi cum ai purta o bijuterie. Cu finisaje impecabile şi detalii rafinate, de peste douăzeci de ani, jurnalele PaperBlanks sărbătoresc puterea scrisului. În spatele lor stă pasiunea pentru cărţi, lectură şi scrisul de mână, precum şi încrederea în frumuseţea paginilor care ne reflectă gândurile, rând cu rând.

paperblanks_colaj

Agende Legami

Carnetele Legami înseamnă culoare şi voie bună: au nuanțe delicioase, cu coperte moi, simple sau în designuri haioase, toate proiectate şi fabricate în Italia, cu respect pentru mediu şi pentru materialele folosite.

Legami

Și un colaj cu diferite calendare, bineînțeles.

calendare

Ne organizăm, da? Cumpărături și lecturi plăcute primăvara aceasta, dragi bookaholici!

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *