Cele mai vândute cărți în 2016

EDITURA TREI 

1. Fata din tren, de Paula Hawkins

2. Discursuri care au schimbat lumea, de Simon Sebag Montefiore

3. Banda celor șase ciori, de Leigh Bardugo

4. Află adevărul. Învață de la foști agenți CIA cum să convingi pe oricine să-ți destăinuiască totul, de Philip Houston, Michael Floyd, Susan Carnicero

5. Emoții date pe față, de Paul Ekman

Cele mai vândute cărți ale Editurii Trei în anul 2016 au avut mare succes și la nivel internațional.

Volumul de debut al britanicei Paula Hawkins – Fata din tren (colecția Fiction Connection) – ocupă prima poziție în topul de vânzare. Editia tie-in cu actrița Emily Blunt pe copertă, precum și ecranizarea de excepție care a avut premiera în luna septembrie, a readus-o în prim-plan pe Rachel Watson, abia divorțată de soțul ei Tom, predispusă la alcoolism și cu un comportament auto-distructiv. Povestea ei şerpuieşte în fiecare zi, asemeni trenului care o duce la serviciu, printre vieţile anoste din suburbiile Londrei.

Discursuri care au schimbat lumea (colecția Istorie) este o colecție de cuvântări celebre selectate de istoricul Simon Sebag Montefiore. Puteți citi în acest volum imnuri înălţătoare închinate valorilor democraţiei, câteva dintre cele mai detestabile discursuri care au întunecat orizonturile lumii libere sau cuvântările rostite de monştrii istoriei care sunt adevărate lecții pentru omenire.

Banda celor șase ciori (colecția Young Fiction Connetion) de Leigh Bardugo este primul volum dintr-o duologie care se adresează adolescenților. Este o poveste despre o bandă multi-etnică formată din inadaptați foarte diferiți, dar care împreună alcătuiesc o familie și sunt singurii care pot împiedica distrugerea întregii lumi… dacă nu se ucid mai întâi între ei.

Cartea scrisă de cei trei foști agenți CIA (Philip Houston, Michael Floyd, Susan Carnicero) – Află adevărul (colecția Psihologie practică) – este o lectură plăcută, bazată pe exemple concrete, și cuprinde numeroase principii din zona psihologiei aplicate și a analizei comportamentale. Cartea este un ghid în care ne sunt prezentate beneficiile unor tehnici precum repetiţia, scoaterea din zona de confort, proiectarea vinovăţiei, raţionaliza¬rea acţiunilor, recunoaşterea tipurilor de rezistenţă şi „spargerea“ lor etc. Utilitatea unor astfel de cunoştinţe se relevă prin aplica¬bilitatea lor în varii domenii: psihologie, resurse umane, socio-logie, justiţie, afaceri şi chiar în viaţa de zi cu zi.

Emoţiile ne salvează viaţa, dar pot s-o şi distrugă. Ne împing să acţionăm aparent rezonabil, dar şi în moduri pe care ajungem să le regretăm. După decenii de cercetări ale emoţiilor şi expresiilor faciale, Paul Ekman şi-a sintetizat rezultatele în cartea Emoții date pe față (colecția Psihologia pentru toți), care combină excelent informaţiile ştiinţifice cu sugestiile practice. Psihologul american explică originea şi modurile de manifestare ale principalelor emoţii umane (furie, dezgust, tristeţe, bucurie, frică, surpriză) şi oferă instrumente utile pentru mai buna comunicare în familie şi la serviciu. Cartea include fotografii a zeci de chipuri ce acoperă bogatul evantai al afectivităţii umane.

Editura PANDORA M 

1. Prietena mea genială, de Elena Ferrante

2. Seria Cine a fost? 

3. Seria Mog, de Judith Kerr

Prientena mea genială, Povestea noului nume și Cei care pleacă și cei ce rămân, primele trei volume din Tetralogia Napolitană de Elena Ferrante, au fost cele mai vândute cărți ale editurii Pandora M. Tetralogia Napolitană este o poveste complexă şi emoţionantă despre două prietene, Elena şi Lila. Acţiunea este plasată în anii 1950, în mahalalele unui Napoli cenuşiu. Elena şi Lila cresc împreună pe străzile pe care se duc războaiele între bande rivale şi învaţă să aibă încredere deplină una în cealaltă. Prietenia lor rămâne profundă, în ciuda drumurilor diferite pe care le va purta destinul. Ferrante spune povestea unei mahalale, a unui oraş şi a unei ţări care suferă transformări.

Seria Cine a fost? Este o serie de biografii de mare succes în Statele Unite, dedicată copiilor de 7-12 ani care vor să afle mai multe informaţii despre personalităţi istorice şi contemporane. Cărţile sunt foarte uşor de citit, informaţia este structurată astfel încât să poată fi uşor asimilată de către copii. Datele biografice ale fiecărei personalităţi sunt îmbogăţite cu mici detalii despre epoca în care a trăit şi sunt însoţite de ilustraţii alb-negru. Aceste volume pot fi folosite atât ca surse de inspiraţie pentru proiectele şcolare, cât şi ca lecturi de timp liber, care vor îmbogăţi bagajul de cultură generală al oricărui elev. Graţie numărului mic de pagini şi prezentării prietenenoase a unor detalii istorice importante, aceste cărţi pot deveni relativ uşor preferatele micilor cititori. De asemenea, sunt utile şi în procesul de atragere către lectură a copiilor care încă nu sunt deprinşi să citească în mod constant. La Editura Pandora M au fost publicate 15 biografii: Cine a fost Albert Einstein?, Cine a fost Leonardo da Vinci?, Cine a fost William Shakespeare?, Cine a fost Iisus?, Cine a fostCristofor Columb?, Cine a fost Isaac Newton?, Cine a fost Wolfgang Amadeus Mozart?, Cine a fost Pablo Picasso?, Cine a fost Marco Polo?, Cine a fost regina Elisabeta?, Cine a fost Galileo?, Cine a fost Charles Darwin?, Ce sunt Jocurile Olimpice de vară?, Ce sunt Marile Piramide? și Cine este Bob Dylan?.

Mog este o pisică îndrăgită de toată lumea, și, de anul trecut, și în România! Mog pare să intre mereu în bucluc. Fie că uită că are o ușiţă specială sau că tocmai a luat cina, fie că îi salvează viaţa unui bebeluș și primește o recompensă uriașă, fie că dă nas în nas cu nişte vulpi care fac un adevărat dezastru în bucătărie sau că un iepuraș de pluş, pe nume Iepurilă, devine lucrul său cel mai drag, aventurile pisicuței Mog amuză copiii din lumea-ntreagă. În seria Mog de Judith Kerr, editura Pandora M a publicat: MOG, pisica uitucă, MOG și bebelușul, MOG și Iepurilă, MOG și vulpile, Crăciunul lui MOG.

Editura LIFESTYLE 

1. Enzima miracol, de Dr. Hiromi Shinya

2. Enzima întineririi, de Dr. Hiromi Shinya

3. Magia ordinii, de Marie Kondo

Un mega-bestseller în ţara de origine a autorului, Japonia, Enzima Miracol prezintă teoria doctorului Hiromi Shinya privind enzima sursă. În esenţă, el identifică o enzimă precursoare pe care organismul o transformă în enzimele specifice necesare pentru a susţine, menţine sau repara corpul şi funcţiile sale. Adevăratul mesaj al cărţii este: stilul de viaţă este fundamental pentru sănătate. Citind Enzima Miracol vei afla: cum să-ţi întăreşti sistemul natural de apărare al organismului; concepţiile greşite legate de multe tendinţe alimentare; de ce consumul de lactate poate provoca osteoporoză sau care este relaţia dintre corpul omenesc şi pământ.

În Enzima întineririi, Dr. Hiromi Shinya introduce ideea unei noi categorii de enzime, capabile să inverseze deteriorările produse de înaintarea în vârstă prin curățarea celulelor senescente sau „zombi”, pe care ultimele cercetări științifice le arată ca fiind cauza principală a îmbătrânirii. În paginile cărții de față vei afla: cum reuşesc enzimele întineririi să distrugă celulele zombi; de ce alimentele de culoare vişinie contribuie la îmbunătăţirea vederii şi a memoriei; totul despre comutatorul cancerului și de unde ştiu celulele ce trebuie să facă.

În Magia ordinii Marie Kondo ne provoacă să ne întrebăm dacă obiectele care ne înconjoară servesc unui scop. Ne fac să avansăm în viaţă sau ne ţin ataşaţi de trecut? Este un volum care ne ajută să ne transformăm locuinţa într-un spaţiu ordonat şi permanent curat, aplicând trei principii de bază: simplifică, organizează şi depozitează. Cartea s-a vândut în peste două milioane de exemplare în întreaga lume. Marie Kondo spune că pentru a reuşi să-ţi ordonezi locuinţa, trebuie să-ţi organizezi acţiunile într-o succesiune corectă, să păstrezi numai obiectele care-ţi sunt cu adevărat dragi şi să faci totul dintr-odată şi repede. După aceea, pentru tot restul vieţii, nu va mai fi nevoie decât să alegi ce să păstrezi şi ce să arunci.

În curs de apariție în 2017

Martin Seay – Hoțul de oglinzi (colecția Fiction Connection) a fost recent inclus în lista anuală New York Times a celor mai importante cărți din 2016. Este volumul de debut al lui Martin Seay, o carte despre care New York Times spune că este „Codul lui Da Vinci pentru intelectuali”. Hoțul de oglizi este un roman care ne poartă din Las Vegas-ul anului 2003, până California anului 1958, apoi în Veneția anului 1592 și ne dezvăluie, conform The Guardian, „înșelăciuni și secrete care se impletesc într-un volum excepțional de inteligent”.

Federico Axat – Ultima scăpare (colecția Fiction Connection) este un thriller care a urcat în topurile de vânzare din toate țările în care a fost deja publicat. Și nu doar vânzările sunt impresionante, ci și recenziile criticilor literari. În Olanda a urcat în top 10 cele mai bune cărți ale anului. Critica olandeză vede deja un film, regizat de Brian De Palma, cu Johnny Depp, Penélope Cruz, Christian Bale, Anne Hathaway, Samuel L. Jackson și Leonardo DiCaprio în rolurile principale… Francezii spun că Ultima scăpare este un thriller psihologic uluitor, o adevărată imersiune în meandrele minții umane. Este un cocktail uimitor de suspans, atmosferă supranaturală, în stilul lui Stephen King.

Daniel Cole – Marioneta (colecția Fiction Connection – Crime) este primul volum din seria Detectivul William Fawkes și ne face cunoștiință cu controversatul polițist supranumit Lupul. William Fawkes revine la birou după ce a fost suspendat pentru că a atacat un suspect. Aflat încă sub supervizare psihologică, Lupul este chemat de fosta sa parteneră, detectivul Emily Baxter, pentru a ajuta la prinderea unui criminal diabolic. Fawkes și Baxter trebuie să descopere cine a cusut un cadavru, asemeni unei păpuși, din părți din corpurile a șase victim.

E L James – Cincizeci de umbre întunecate (colecția Eroscop), ediție tie-in, prilejuită de apariția filmului realizat după acest al doilea volum al trilogiei Fifty Shades.

Anna Todd – Before (colecția Fiction Connection) este cel de-al cincilea volum a seriei After, vândută în milioane de exemplare în întreaga lume și, de asememnea, foarte citită în România. Before dezvăluie cititorilor viețile personajelor favorite înainte de a se întâlni. Carte oferă o nouă perspectivă asupra relației tumultoase dintre personaje și puterea incredibilă a iubirii adevărate.

Leila Slimani – Dulcele Cântec a fost recompensat cu Premiul Goncourt 2016. Este un roman tulburător, care dezvăluie esența vremurilor pe care le trăim, cu conceptele de dragoste și de creștere a copilului, cu legătura dintre bani și dominație și prejudecățile de clasă sau de cultură. În ciuda reticenței soțului ei, Myriam, o tânără mamă a doi copii, decide să se întoarcă la muncă. După un proces riguros de selecție, o angajează pe Louise, care încet, încet devine o figură centrală a familiei, până în ziua în care are loc o tragedie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *