Vă spuneam, de curând, că a venit vremea invaziilor cu topuri peste topuri. Deși uneori ne stresează toate listele și listuțele, trebuie să recunoașteți că toți dăm click să vedem rezultatul uneia sau a alteia. Ei bine, astăzi vedem care au fost cele mai bine-vândute cărți în Anglia, de Crăciun, în ultimii 12 ani. Ideea și realizarea infograficului aparține celor de la Lovereading – vă povesteam despre site-ul lor mai demult (un site care își ajută utilizatorii să-și aleagă lecturile viitoare).  

Poate că, pentru noi sau pentru voi, graficul în cauză nu are o prea mare relevanță – sunt convinsă că v-ar interesa mult mai mult cele mai de succes cărți de Crăciun din România (chiar așa, noi de ce nu avem astfel de topuri?). Totuși, pe lângă curiozitatea ce încolțește atunci când auzi despre un astfel de ”studiu”, graficul vorbește, în primul rând, despre tipul predominant de cititori (consumatori) dintr-un spațiu (cel englez în cazul de față) și despre ce fel de cărți sunt dăruite. Și, zic eu, nu-i de ici, de colo.

A propos, sunt incluse și top 3 cărți favorite de Crăciun pentru anul curent. Rămâne de văzut dacă oamenii de la Lovereading vor avea sau nu dreptate.

Cele mai bine vandute carti de Craciun

Sursa: lovereading.co.uk

Sursă imagine principală

 

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *