În Paris, pe Champs Elysees, ai zice că toată lumea face cumpărături. Sau stă la coadă în față la Louis Vuitton.

Sau nu.

Nu știu vouă, dar mie îmi pare bine de fiecare dată când văd pe cineva citind în stația de autobuz, în autobuz, în gară, în tren, la dentist, în coloana de la semafor. Sau, ca in fotografia de mai jos, când așteaptă pe cineva, stând turcește pe un zid de pe unul dintre cele mai mari bulevarde din Paris.

Să mai zică cineva că aglomerația orașului te lipsește de intimitate. Tu și cu cartea – în jur, whatever.

Ioana Epure

organizator de evenimente, fotograf, owner Uncle Jeb Photo& Events, fost redactor Metropotam.ro, colaborări în presa culturală: Dilema Veche


6 comentarii
 1. Avatartibi

  Esti prea optimista! La noi cel putin, in parcuri, metrou, tramvaie, ma rog in locuri aglomerate, tineretul vorbeste in draci la mobil, asculta muzica, spune bancuri si rade zgomotos, numai carti nu citeste. Cel putin asta e perceptia mea, calatorind cu mijloace de transport in comun prin Arad si Timisoara. Cand scot o carte sa citesc, ceilalti calatori se uita la mine ca la un ciudat. Reformulez concluzia:Tu si telefonul mobil. Asa-i la noi! Deocamdata!

  Reply
  1. AvatarAdriana

   Bineinteles ca MAJORITATEA asta fac, si nu cred ca este vorba doar de Romania. Statistic vorbind, cei care citesc, indiferent de varsta, sunt o minoritate in populatie. Pe de alta parte, prefer sa vad in autobuz tineri care spun bancuri si rad decat oameni la 40-50 de ani care citesc absorbiti Libertatea sau Lumea femeilor. Macar tinerii mai au o sansa sa nu ajunga ca cei din urma, cu conditia sa vada acasa ca parintii lor nu isi petrec timpul liber tolaniti pe canapea la telenovele, Nora pentru mama si altele la fel. Dar atata timp cat pustii astia il vad pe tata desfatandu-se cu pagina 5 din Libertatatea iar pe mama holbandu-se la Lacrimi de iubire, chiar nu avem dreptul sa pretindem mai mult de la ei. Si daca va uitati cu atentie in autobuz sau metrou, veti vedea ca majoritatea cititorilor sunt tineri. Asta pentru ca dupa o varsta oamenii pretind ca nu mai au timp de citit, cica ar fi greu sa iti rupi cateva ore pentru o carte cand ai de gatiti sarmale si de calcat cearsafuri toata ziua.

   Reply
  2. Ioana EpureIoana Epure Post author

   Nu stiu, dar eu vad din ce in ce mai mult oameni cu carti. In trenul spre Constanta, acum cateva saptamani, aproape toata lumea din jurul meu citea carti. In autobuze si-n metrou, la fel. Nu suntem chiar acolo unde trebuie, dar suntem pe drumul cel bun 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *