Noul spațiu de evenimente are sediul în centrul capitalei, pe Bulevardul Unirii, și dispune de o capacitate de 150 de locuri pe scaune

• Compania de Librării București (CLB) este cea mai importantă rețea de librării fondată înainte de 1989: în prezent, numără 45 de librării, răspândite unitar în toate cele 6 sectoare ale capitalei

Astăzi, joi, 2 noiembrie, de la ora 12.00, Compania de Librării Bucureşti inaugurează un nou spațiu de evenimente: Salonul Cărții „Luceafărul”. Aflat la etajul I al Librăriei „Luceafărul”, de pe Bulevardul Unirii nr. 10, spațiul are o capacitate de 150 de locuri pe scaune si este dotată cu tot echipamentul tehnic necesar.

Aici, toți cei interesaţi pot organiza atât evenimente de mai mică amploare – precum lansări de carte, mese rotunde, seri de lectură –, cât şi conferinţe, simpozioane sau cocktailuri.

Aflat într-o zonă foarte centrală şi accesibilă, dar lipsită de alte spaţii destinate întâlnirilor culturale, suntem convinşi că Salonul de Carte „Luceafărul” va deveni în scurt timp un punct de întâlnire al iubitorilor de carte din capitală.

„Bucureștiul este unul dintre cele mai răsfățate orașe în ceea ce privește organizarea de evenimente. Ba chiar unele voci susțin că suntem un oraș supra-populat de evenimente! În aceste condiții, inaugurarea unui nou spațiu, extrem de generos și situat central, nu poate fi decât o veste bună. Îi invităm pe toți cei interesați să desfășoare un eveniment la noi, să ne treacă pragul, să se convingă și, împreună, să transformăm Salonul Cărții „Luceafărul” într-un proiect de succes, într-unul dintre cele mai iubite spații de evenimente din capitală”, a declarat Marieta Seba, directorul CLB.

Evenimentul de lansare include și un moment dedicat cărții: lansarea volumului „Anița-cu-Bundița și minunatele ei călătorii în Lumea Lumilor împreună cu năzdrăvanul Duță-Ghinduță”, de Luiza Ciolac, cu ilustrații de Anne Chirițescu. Cu acest prilej, are loc și vernisajul lucrărilor ce ilustrează cartea cu povești, în prezența scriitoarei Ileana Vulpescu.


Compania de Librării Bucureşti este cea mai importantă rețea de librării fondată înainte de 1989, care a supraviețuit cu succes după Revoluție: în prezent CLB numără 45 de librarii, răspândite unitar în toate cele 6 sectoare ale capitalei, cele mai multe dintre aceste filiale fiind renovate de-a lungul timpului. De la carte şi manuale şcolare, la produse de papetărie şi jucării, oferta este dintre cele mai bogate.

Beneficiind de un sistem informatizat de ultimă oră, reţeaua bucureşteană deţine cea mai mare ofertă de carte din ţară pe care, de aproximativ un an, o pune la vânzare şi online, pe site-ul www.clb.ro. Site-ul le propune cumpărătorilor și o nouă formulă de cumpărare online: este vorba despre „Rezervă şi ridică” – un sistem de cumpărare extrem de popular pe piaţa de carte germană, dar şi în alte ţări din Occident, dezvoltat din dorinţa de a menţine vie relaţia cititor-librar. Accesând site-ul www.clb.ro, cititorii pot alege orice titlu din stoc, pentru ca mai apoi, cu un simplu click, să îl trimită către oricare dintre filialele CLB din oraş, de unde îl pot ridica.

CLB nu îşi dezminte nici astăzi menirea de a fi librăria tuturor bucureştenilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *