Cum vă spuneam acum ceva timp, ne bucurăm că am fost parte din campania de remarketing pentru blogosferă marca Webdigital și Standout. Cum campania a ajuns la final, ne-am gândit să vă spunem mai multe despre ea, conștienți fiind că mulți dintre cititorii noștri au sau doresc să își facă un blog, iar remarketing-ul este cu siguranță ceva ce ajută la fidelizarea cititorilor.

Un pic de teorie – ce înseamnă remarketingul?

Remarketingul este o soluție de marketing online, disponibilă prin sistemul de gestionare a campaniilor pe Google și site-uri partenere Google. Practic, vorbim aici de o modalitate de targetare a cititorilor unui site. De exemplu, dacă tu ai intrat azi pe Bookaholic și ești unul dintre cititorii noștri, mâine vei vedea un banner pe alt site care să-ți reamintească să mai treci pe la noi, că avem lucruri faine de citit pentru tine. Reclamele nu mai sunt afișate astfel mai mult sau mai puțin aleator unor oameni care poate nu au nici o treabă cu site-ul respectiv, ci unei audiențe care deja știe foarte bine despre ce e vorba.

Remarketingul e o modalitate deșteaptă de a targeta pe cine trebuie și de a fideliza cititorii unui site pentru că, oricât de mare e mitul că doar unicii contează, atât publisherii cât și oamenii de marketing și comunicare știu cât de importantă este fidelitatea publicului. Mai multe despre remarketing chiar la Google acasă.

Bookaholic și remarketingul

Acum, să vă povestim cum s-au întâmplat lucrurile în cazul nostru. Am acceptat cu plăcere și foarte multă curiozitate invitația celor de la Webdigital și Standout de a face parte din această campanie, menită să funcționeze ca studiu de caz care să arate eficiența campaniilor de remarketing. Lucrurile funcționează foarte simplu, agenția ne-a dat un cod pe care l-am pus pe blog, am făcut niște bannere simple și apoi… am așteptat și ne-am uitat cu ochii mari în Analytics.

Scurt și la obiect, rezultatele:

349,9 lei buget investit

699 clickuri

316.354 afișări ale bannerului

0.22% CTR

0.5 lei cost mediu per click

În plus, durata medie a vizitei a crescut în timpul campaniei cu 30 secunde, numărul de vizualizări per vizită a crescut cu 0,5 pagini și bounce rate-ul (rata de părăsire a site-ului după o singură pagină citită) a scăzut cu 5%.

Noi zicem că e bine-bine.

Să citim un pic și din comunicatul de presă trimis de cele două agenții, cărora le mulțumim încă o dată:

10 bloggeri implicaţi

3 săptămâni de remarketing

2.366.600 afişări

5.896 click-uri

5.896 de utilizatori de calitate reîntorși pe blogurile favorite

 

Obiectivele proiectului au fost:

1. popularizarea tacticilor de remarketing

2. fidelizarea cititorilor reflectată prin creşterea timpului pe blog

3. fidelizarea cititorilor reflectată prin scăderea bounce rate-ului (cât la sută din utilizatori părăsesc blogul fără să viziteze o a doua pagină)

4. menţinerea atenţiei cititorilor asupra blogurilor de interes

 

Pentru noi, este important să știm că voi, cititorii noștri, vă întoarceți pe site, interacționați cu noi pe Facebook și că relația noastră nu e una pasageră. 🙂 Tocmai de aceea, remarketingul ni se pare o modalitate foarte utilă de promovare, mai targetată și mai la obiect ca altele.

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Un comentariu
  1. Pingback: Am mai invatat ceva nou despre internet | Remarketing de la Webdigital

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *