Pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube al Editurii Trei, 5 exerciții de meditație audio, înregistrate de psihoterapeutul Cristophe André după cartea „3 Minute de meditație”.

Cristophe André, autorul cărții ”3 Minute de meditație” publicată la Editura Trei, a transpus cele 40 de exerciții din lucrarea sa în 40 de materiale audio, cu scopul de a oferi un suport tuturor celor care vor să se bucure de beneficiile meditației. Cititorii săi și toți cei curioși să experimenteze împreună cu celebrul psihoterapeut francez se pot lăsa ghidați de vocea acestuia și pot vedea în ce constau exercițiile, începând de joi, 20 septembrie atât pe pagina de Facebook, cât și pe canalul de YouTube al Editurii Trei.

• Angoase, neliniști, ruminații: https://youtu.be/mHZ7pmXkyFk
• Clipa prezentă https://youtu.be/Z28oSv3eZSM
• Emoții dureroase https://youtu.be/2LAfR7i27Cc
• În fața suferinței https://www.youtube.com/watch?v=MnvcjrcvNR0&t=3s
• Respirația https://youtu.be/qqfit3EO1Ug

Despre ele, dar și despre „3 Minute de meditație”, în general, Christophe André spune că „această carte este precum o cutie de bomboane de ciocolată: nu înfulecați toate cele 40 de bomboane deodată, ci degustați mai degrabă câte un exercițiu pe zi, rezervându vă timp să faceți exercițiile și să le savurați pe parcursul întregii zile. Dacă sunteți începător, aceste exerciții pot reprezenta o inițiere care vă va incita să mergeți mai departe. Dacă practicați deja meditația, exercițiile pot fi pentru dumneavoastră o modalitate de a vă reîmprospăta practicile personale”.

Cum a descoperit André meditația și, mai ales, cum a început să o folosească în terapie, împreună cu pacienții săi, povestește chiar el, în introducerea cărții. „Sunt medic psihiatru, specializat în tulburări emoționale, în special în bolile legate de stres, de anxietate, de depresie. La început, m am orientat spre tratarea lor cu medicamente și, mai ales, prin terapiile cognitiv comportamentale (TCC), care se bazează pe îmbinarea , cu discuțiile purtate cu terapeutul. Apoi am început, încet încet, să mă preocup de prevenirea recidivelor, pentru că, din păcate, în cazul tulburărilor emoționale, recăderile sunt foarte dese: pacienții trebuie să învețe să și controleze emoțiile în timpul întregii lor vieți, și anume să învețe să introducă în viața lor cotidiană obiceiuri noi, un nou mod de viață. Aici se includ alimentația, exercițiile fizice, dar și stilul psihologic: modul lor de a vedea viața, de a și trăi propriile emoții, de a reacționa în momentele de fericire și în cele de adversitate. Acesta este contextul în care am început să practic cu pacienții meditația <conștientizării depline>“.

Materialele audio create de acesta, a căror durată este de aproximativ 3 minute, conțin o parte introductivă, exercițiul propriu-zis și sfaturi pentru aplicarea lui, fiecare tratând alt subiect sau temă de lucru și conștientizare: „Respirația”, „Bavardajul gândurilor”, „Să fim conștienți de starea noastră interioară”, „Cum adormim”, „Corpul”, „Să ne reculegem înainte de a acționa”, „Emoțiile dureroase”, „Angoase, neliniști și ruminații”, „Recunoștința”, „Răspundem sau reacționăm?”„Reculegerea” etc

Ce alte informații oferă, ce schimbări aduc în ritmul aglomerat al vieții de zi cu zi și cum pot fi folosite concret aceste materiale create de autorul și psihoterapeutul francez, cei interesați pot descoperi câteva exemple, subtitrate în limba română, începând de astăzi aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *