Stiti probabil ca o noua adaptare dupa On the Road este pe cale sa ajunga in cinematografe. C-o fi buna, ca n-o fi, asta o sa vedem mai tarziu. Cel mai important este, deocamdata, faptul ca productia este filmata partial in Canada – scenele din Denver, printre altele.

Detaliu care i-a deranjat pe unii dintre locuitorii orasului, avand in vedere ca romanul lui Kerouac este considerat prin excelenta american, iar Denver este aproape un personaj in carte – asta fara sa punem la socoteala faptul ca Neal Cassady a crescut acolo.

Pentru a le aminti oamenilor ca Jack si Neal au fost totusi in Denver, un grup de artisti din oras (care au preferat sa nu-si faca numele cunoscute) au hotarat sa marcheze prin stenciluri toate locurile prin care acestia au trecut. Nu stim daca planuiti sa ajungeti in Denver prea curand, dar daca da, aveti in dreapta stenciul dupa care trebuie sa va uitati.

Daca nu, puteti urmari proiectul aici, un blog unde artistii posteaza constant fotografii cu ultimele puncte marcate. Astfel incat, daca totusi ajungeti la un moment dat in Denver, sa puteti calca pe urmele lui Sal si Dean numai cu cartea in fata si stencilurile cu “Jack was here”.

organizator de evenimente, fotograf, owner Uncle Jeb Photo& Events, fost redactor Metropotam.ro, colaborări în presa culturală: Dilema Veche


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *