graficul care ne arata relatiile amoroase intre scriitorii clasici si diferite vedete

Publicația culturală Airship, susținută de Black Balloon Publishing, a realizat un grafic de interes general pentru toți cititorii din lume: The Great Authorial Hook-up ChartAdică au fost selectați câțiva scriitori faimoși – Walt Whitman, Oscar Wilde, Virginia Woolf, Bram Stoker, Colette, Roald Dahl, George Bernard Shaw, Arthur Miller etc. – și s-au urmărit relațiile amoroase dintre ei și alte celebrități (politicieni, muzicieni, dansatori, actori ș.a.m.d.). A fost suficient să se găsească o referință la o singură partidă de sex, că legătura a fost imediat pusă în grafic. 

Pun pariu că se vor încinge spiritele pe aici – da, sigur, graficul poate părea frivol (ba chiar este!), poate părea tâmpițel să-ți ocupi timpul cu asta, dar zău că e amuzant să vezi cât de productivi au fost scriitorii în ceea ce privește cuplatul (n-ai zice că așa au stat lucrurile), cât de deschiși la „oportunități” au fost (vedeți câte linii sunt trase în dreptul unora?) și cât de bine trebuie să fi stat la capitolul seducție cineva precum… Arthur Miller, să zicem, de a cucerit-o pe diva Marilyn Monroe.

Pe lângă distracție, graficul acesta ne instruiește, ne dă informații vitale de istorie literară 🙂 – să nu uităm că scriitorii, grație meseriei lor, sunt ființe cu o sensibilitate acută și, odată amorezați, pot scrie literatură foarte bună inspirați de muzele lor (un exemplu: De profundis a lui Wilde a fost produsul relației acestuia cu Alfred Douglas).

Vorba celor de la Airship: dacă profesorii ar face și astfel de precizări în sălile de curs, sunt convinsă că liceenii, să zicem, n-ar mai adormi la orele de literatură. Gata acum, dați cu roșii :).

Fără alte comentarii, iată dinamica relațiilor amoroase dintre scriitorii clasici și diferite celebrități! (Poate continua cineva graficul?)

– click pe imagine pentru a o mări –

Graficul care ne arata dinamica relatiilor amoroase dintre scriitorii clasici si diferite celebritatiVia

Sursă imagine principală (Marlene Dietrich cu Gary Cooper)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *