concurs Julian Barnes

Ne place Julian Barnes, nu este niciun mister, am declarat-o ori de câte ori am avut ocazia. Fiecare carte a talentatului autor britanic aduce ceva nou, vorbește despre timp, viață, moarte, iubire, memorie, dificultăți, istorie, durere etc., într-un stil atât de firesc, de natural, pe limba tuturor parcă, folosindu-se din plin de umorul său, îmbinând ficțiunea cu eseistica ș.a.m.d. Altfel spus, o carte semnată de Julian Barnes se dovedește a fi, în fond, o bijuterie literară.

Recent, vă spuneam, fericiți, că Editura Nemira publica, la începutul lui septembrie, o nouă traducere din Barnes, volumul Până când m-a cunoscutCu acest prilej, ne-am gândit să organizăm un nou concurs în care puteți câștiga nu numai cea mai recentă carte a lui Barnes la noi, ci și alte cinci cărți de-ale scriitorului britanic. Ce spuneți despre asta? 🙂

Update câștigător al unui pachet de 6 cărți de Julian Barnes

În total, în concurs au fost înscrise 41 de comentarii, dintre care 4 au fost descalificate pentru că au aparținut aceluiași utilizator (comentariile cu pricina pot fi găsite aici, aici, aici și aici). Astfel, au rămas 37 de fotografii valide în concurs. Am aranjat numele utilizatorilor în ordinea în care au intrat în concurs (de la primul la ultimul) și am introdus lista în List Randomizer de pe Random.org.

Print screen-urile de mai jos arată lista în ordine cronologică și apoi în ordinea aleatorie rezultată după apăsarea butonului Randomize.

Lista participanti concurs pachet de 6 carti de Barnes

 

Castigator pachet de 6 carti de Julian Barnes

 

Așadar, câștigătoarea pachetului de 6 cărți de Julian Barnes este Kosa Dennisza. Felicitări!

Premiul: un pachet de 6 cărți de Julian Barnes

Așadar, împreună cu prietenii de la Editura Nemira, punem la bătaie un pachet de 6 cărți de-ale lui Julian Barnes, astfel: Până când m-a cunoscutTroisIubire etc., Papagalul lui Flaubert, Metroland și Anglia, Anglia

Din prezentările editurii, cităm pentru fiecare volum în parte:

Până când m-a cunoscut„Un bărbat începe să reconstituie din fragmente trecutul femeii iubite. Ies la suprafață frânturi de povești, obsesii, compromisuri și visuri. Filmul se insinuează încet și nu trece mult până acaparează tot, mai ales memoria, hrănind o gelozie care trezește la viață demonii ascunși în creier și în inimă. O lovitură de maestru a lui Julian Barnes, scriitorul care pătrunde mereu în ținutul periculos al psihicului uman”.

barnes 1

Trois: „O femeie, doi bărbați. Trei oameni și trei povești despre iubire, despre forța, farmecul și meschinăriile ei. Un roman despre omul de azi, prejudecățile și slăbiciunile ei. O carte în care umorul, ironia și scepticismul funcționează spectaculos împreună”.

Eu spuneam că viața e ca invadarea Rusiei: un început plin de elan, o încrâncenată încetinire, o bătălie înfricoșată cu Generalul Iarnă, apoi zăpada însângerată. Acum însă nu mai văd lucrurile la fel. Nu există niciun motiv pentru care drumul n-ar fi unul lăturalnic, însorit, printre vii, nu-i așa?” – Julian Barnes.

barnes 3

Iubire etc.„Ne întâlnim din Gillian, Stuart și Gillian. Au trecut zece ani de la povestea din Trois și viața merge mai departe. Și mai haotic, și mai de neînțeles. În iubire, jocul nu se termină niciodată. Nici dorința, nici regretul, nici bucuria, nici durerea”.

„Dacă vreți neapărat să împărțiți oamenii în categorii în funcție de factorul iubire, va propun să o faceți în felul următor: unii au norocul sau ghinionul să iubească mai multe persoane, una după alta sau simultan; în timp ce alții au norocul sau ghinionul să iubească o singură data în viață. Iubesc o data și, indiferent ce se întâmplă, iubirea nu mai moare. Unii nu pot iubi decât o dată” – Julian Barnes.

barnes 2

Papagalul lui Flaubert„Ironie, parodie, nostalgie… într-un roman despre urmele lui Gustave Flaubert într-o lume uitucă. O scriitură puternică și nu rareori plină de umor și o carte care te hipnotizează.

Geoffrey Braithwaite, specialist in Flaubert, merge la Rouen, unde se află muzeul dedicat scriitorului, iar aventura lui ia dimensiuni fascinante. Distanța dintre artă și viață se modifică în fiecare clipă, depinde doar de cum privești lucrurile, desigur”.

barnes 4

Metroland: „Christopher și Toni vor să sfărâme statui, tabuuri, obiceiuri și credințe. Burghezia îi dezgustă, societatea îi sufocă. Se întâmplă într-o suburbie din Londra anilor ’60. Întorși în cenușiul Metroland după un sejur parizian din agitatul an 1968, rebelii vor să-și facă o viață. Un alt fel de viață”.

barnes 5

Anglia, Anglia (cronica noastră aici): „Vechea Anglie își retezase singură beregata și zăcea acum la rigolă, sub lumina spectrală a lămpii cu gaz, singura funcție rămasă pentru ea fiind aceea de exemplu descurajant pentru alții. (…) vechea Anglie își pierduse istoria și, prin urmare – dat fiind că memoria ne dă identitatea – își pierduse simțul propriei existențe.“

„Julian Barnes reinventează ironic o țară și o identitate. Fantezie care se joacă spectaculos cu o lume reală, romanul Anglia, Anglia vă invită într-o lume de carton…”

barnes 6

Cum câștigați acest pachet de 6 cărți de Julian Barnes de la Editura Nemira

Vrem să ne arătați că sunteți „cititori de Barnes”, că vă plac cărțile lui cel puțin la fel de mult ca nouă :). Așa că, pentru a participa la concurs și, implicit, a avea șansa să câștigați pachetul de cărți menționat, vă rugăm să încărcați în comentariile la acest material o fotografie cu voi citind o carte de Julian Barnes. Dacă nu aveți în biblioteca voastră o carte de-ale autorului britanic, nu-i nimic, folosiți un program de editare de fotografii și puneți-vă coperta unui volum (sau a mai multora) virtual în brațe :). Fotografia poate fi realizată oriunde și în orice ipostază (bine, cu condiția ca aceasta să nu fie indecentă).

concurs Julian Barnes

Câștigătorul pachetului de 6 cărți de Julian Barnes va fi ales prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Mențiuni

Prin participarea la concurs vă exprimați acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Perioada de desfășurare a concursului: 23 – 28 septembrie (inclusiv).

Câștigătorul va fi anunțat pe 29 septembrie.

Mult succes!

41 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *